Menü
Kosár

Koffein sztorik RSS Feed

27 szept. Szeptember 29 a kávé világnapja
0 220
Szeptember 29 a kávé világnapja Reggelente sokan ébredés után azonnal a kávé felé nyúlnak, hiszen a koffein varázslatos ereje nélkülözhetetlen számukra. Szeptember 29-én, ünnepeljük ezt az izgalmas italt, amely számtalan formában áll rendelkezésünkre..
22 szept. Hagyományok, mezőgazdaság és természet
0 78
Hagyományok, mezőgazdaság és természet Az árnyékos kávéültetvények és a biodiverzitás. Ökológusok, ornitológusok, földrajztudósok és mások több mint egy évtizede állítják, hogy az agroerdészeti rendszer - az a mezőgazdasági forma, melyben a káv..
22 szept. A kávé
0 90
A kávé „ára” Hogyan működik a kávépiac? A zöld kávé legnagyobb részét mintegy 130 éven át városi árutőzsdéken értékesítették, melyek roppant kaotikusnak tűnhettek: egy rakás férfi a parketten – ringnek is nevezték - papírdarabokat lenget, mindenki a ..
22 szept. Mi az a specialty kávé?
0 59
Mi az a specialty kávé? A 2011-ben tartott SCAA-találkozón és kereskedelmi bemutatón a találkozó ideje alatt min- dennap megjelenő lap, a The Morning Cup (A reggeli csésze) megkérdezte a szakembereket: „Mit jelent önnek a specialty kávé?"Íme négy ..
20 szept. Aminőség értéke A kávétermelők útja felfelé
0 42
A minőség értéke A kávétermesztők útja felfelé. A kávéiparban sajnos túlnyomóan a középszerű minőség a mérvadó. Egészen a közelmúltig, a kávépörkölők új generációjának felemelkedéséig, azon termelőket, akiknek kávéja nehezen megközelíthető, hegyvi..
19 szept. Hogyan vált egy arkansasi vidéki lányból kávéimportőr...
0 180
Hogyan vált egy arkansasi vidéki lányból kávéimportőr, nők vezetője a kávéiparban. Szeretem az ősz illatait. Az éppen beérő termések, a levelek és a hűvösebb időjárás izgalmas időszakot jelentettek számomra gyerekkoromban, a vidéki Arkansasban. Má..
18 szept. Az eszpresszó menü
0 91
Az eszpresszó menü Egyetemes történet. Az elmúlt harminc év specialty kávé forradalmának élén az eszpresszóalapú italok álltak. Akár magára a tiszta eszpresszóra gondolunk - melynek elkötelezettjei örökös vitát folytatnak arról, hogyan készíthető..
18 szept. A kávé pörkölése
0 88
Pörkölés A babban rejlő zamat felszínre hozása. Miután a feldolgozás során kávécseresznyéből zöld kávébab vált, a kávé továbbra is egy kemény, zöld kavicsra hasonlít csupán, mely nélkülöz minden felismerhető ízt vagy aromát. A képzett pörkölő fe..
18 szept. Egy guetamalai kávétermesztő története
0 158
Egy guatemalai kávétermesztő története  Viszontagságos élet egy gyönyörű, zord vidéken. Kis kávésgazda vagyok Guatemalából. Genova Costa Cucában élek, Quetzaltenangóban, a mexikói határtól körülbelül ötven kilométerre délre. A kávéföldek Guat..
17 szept. A tökéletes Olasz eszpresszó
0 145
A tökéletes Olasz eszpresszóAz olasz eszpresszó a kávézás művészetének csúcsa, ahol minden csésze egy kis mestermű. Az igazán tökéletes olasz eszpresszó elkészítése mögött szakértelem és szenvedély rejlik. Ez a kávékülönlegesség nem csupán egy ital, ..
17 szept. A kávékészítés kultúrája
0 50
A kávékészítés kultúrájaHa megígéritek, hogy nem áruljátok el a kávéelitnek... a kávékészítés nemcsak viszonylag egyszerű, függetlenül attól, hogy milyen módszert alkalmazunk, hanem univerzális is. A víz használatával kioldunk némi anyagot a kávéb..
17 szept. Az íz ökológiája
0 56
Az Íz ökológiája A robuszta kávé és a specialtyforradalom korlátai. A legutóbbi generáció legmeghatározóbb története a kávé világában a specialty kávé forradalma volt. Az 1980-as és 1990-es években a kávépiacon új szegmens emelkedett ki (legalábbis a..
Tételek 1 től 12-ig / összesen 25 (3 oldal)
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.