Menü
Kosár

Caffé Gioia prémium olasz kávé

Miért a Caffé Gioia?

Az autentikus olasz kávé története 1949-ben kezdődött a dél-olaszországi Eboli városában, ahol Domenico Gioia és felesége Wanda egy kis üzlet hátsó műhelyében kezdték el pörkölni a kávét. A nápolyi kávékultúra bölcsőjében született vállalkozás hamar túlnőtt a város határain, ahogy egyre többen fedezték fel a Gioia kávépörkölő egyedi keverékeinek különleges ízvilágát. Ez a kezdeti kézműves műhely fektette le azokat az alapokat, amelyekre a mai Caffé Gioia prémium minőségű olasz kávé márka épült.

A család elkötelezettsége a minőség iránt generációról generációra öröklődött. Az 1958-as év újabb mérföldkövet jelentett: a növekvő kereslet miatt bővítették tevékenységüket az őrlés és csomagolás területén. A kis műhelyből kinőtt vállalkozás 1981-ben érte el következő jelentős állomását a Caffé Domenico Gioia Srl. megalapításával, létrehozva a ma is ismert Caffé Gioia márkát.

A dél-olasz kávépörkölés művészete olyan értékeket adott a világnak, mint az eszpresszó tökéletes cremája, a nápolyi kávé karakteres íze és az a különleges aromaprofil, ami csak a mediterrán kávékultúrában található meg. Az olasz kávé, különösen a dél-olasz régióból származó kávékülönlegességek világszerte elismertek egyedi karakterükről és kivételes minőségükről. Ez a régió ugyanis nemcsak a kávépörkölés művészetét tökéletesítette, hanem megteremtette azt a különleges kávékultúrát is, amely ma az olasz életstílus szerves része.

A Caffé Gioia ezt az örökséget viszi tovább, ötvözve a tradicionális értékeket a modern technológiával. A nápolyi kávékészítési hagyományok szigorú őrzése mellett folyamatosan fejlesztjük termékeinket és gyártási folyamatainkat. Ez a kettősség - a tradíció és innováció harmonikus együttélése - teszi márkánkat egyedivé a nemzetközi kávépiacon.

Az autentikus olasz kávé iránti elkötelezettségünk nemcsak a gondos alapanyag-választásban és a precíz gyártási folyamatokban mutatkozik meg, hanem abban is, ahogyan a kávékészítés művészetét értelmezzük. Minden egyes kávékeverékünk egy külön történet, amely a dél-olasz kávékultúra egy-egy aspektusát mutatja be, legyen szó akár a klasszikus eszpresszóról, akár a modern kávékülönlegességekről.

Caffé Gioia olasz kávé csészében, gőzölgő itallal.

 

Caffe Gioia Superior Taste Award díjak 2018, 2019, 2020

A minőség új dimenziója

A prémium minőségű olasz kávé előállításának központja a Campania régióban található 8000 négyzetméteres korszerű üzem, ahol a nápolyi kávékészítés hagyományai találkoznak a 21. század technológiájával. Ez a modern komplexum nem egyszerűen egy gyártóüzem – ez az a hely, ahol a valódi olasz kávé születik. A legmodernebb gyártósorok és a tradicionális olasz szakértelem együttesen garantálják azt a kivételes minőséget, ami a Caffé Gioia márka védjegyévé vált.

A 100% tiszta forró levegővel történő pörkölés során a kávészemek a magjuktól a külső részükig tökéletesen egyenletesen pörkölődnek. Ez az innovatív "ökológiai pörkölési" eljárás forradalmasította a kávépörkölés művészetét. Az előmelegítéses technológia megakadályozza a termikus sokkot, míg az égéstermékek teljes hiánya garantálja a tiszta, természetes ízt. Az eredmény? Egy édesebb, aromatikusabb ital, amely a nápolyi kávé minden értékét magában hordozza. A folyamat minden lépését számítógépes rendszer felügyeli, biztosítva a tökéletes és konzisztens minőséget minden egyes pörkölésnél.

A tökéletes olasz kávé titka a gondos alapanyag-választásban rejlik. A világ legjobb termőterületeiről – Dél-Amerikából, Közép- és Karib-Amerikából, Afrikából és Ázsiából – a legkiválóbb Arabica és Robusta kávészemeket válogatják össze. A beszerzési folyamat során közvetlen kapcsolatot ápolunk a termesztőkkel, így biztosítva a fenntartható és minőségi alapanyagellátást. Minden egyes szállítmány szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, mielőtt az autentikus Caffé Gioia keverékek részévé válna. A minőségellenőrzés során nemcsak a szemek méretét és állagát, hanem azok nedvességtartalmát és aromáját is vizsgáljuk.

A termékpaletta az olasz kávékultúra teljes spektrumát felöleli, a prémium minőségű szemes kávéktól az őrölt kávékon át a különböző kávékapszula rendszerekig, mindegyik a nápolyi kávékészítés hagyományait képviseli. Az ESE kávépárna rendszer fejlesztésében úttörő szerepet játszva 1997-ben Dél-Olaszország első kávépárna gyártói között szerepelt, majd 1998-ban az ESE Konzorcium alapító tagjává vált. Ez a technológiai újítás új fejezetet nyitott az olasz kávékészítés történetében, megőrizve az autentikus eszpresszó minőségét egy kényelmes, modern formában.

A Caffé Gioia minőségét a legszigorúbb nemzetközi tanúsítványok garantálják: - HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer - BRC és FDA minőségbiztosítási tanúsítványok - ISO 9001 minőségirányítási rendszer - Kóser tanúsítvány, amely termékeink legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelését igazolja. Ezek a tanúsítványok nemcsak a minőséget, hanem a teljes gyártási folyamat átláthatóságát és nyomonkövethetőségét is biztosítják, a kávészemek beszerzésétől egészen a végső csomagolásig.

A folyamatos innováció jegyében a termékpaletta ma már biodegradábilis kapszulákat is tartalmaz, amelyek kompatibilisek a legnépszerűbb kávéfőző rendszerekkel (Nespresso*, Lavazza Espresso Point*, Dolce Gusto*). Ezáltal a modern kényelem és az autentikus olasz kávé élménye ötvöződik, miközben a környezeti fenntarthatóság is kiemelt szerepet kap. A kapszulák fejlesztése során különös figyelmet fordítottunk arra, hogy megőrizzük az eredeti olasz eszpresszó karakterét, miközben megfelelünk a modern környezetvédelmi elvárásoknak.

Nemzetközi vásárok, kiállítások...

A cég a nemzetközi színtéren a szektor főbb szakvásárain való részvétellel van jelen, azzal a céllal, hogy fokozza a márka ismertségét és a termékek elterjedését a világban, többek között a SIAL, a Natexpo és a DA Expo in. Párizs, az ALIMENTARIA Barcelonában és Moszkvában, a HOREXPO Lisszabonban, az ANUGA és az EUVEND Kölnben, a BIOFACH Nürnbergben, az IFE, az AREX és a londoni HOTELYMPIA, a müncheni élelmiszervásár, a "Bravo Italia" és "World Food" Kijevben, FANCY FOOD New Yorkban és San Franciscóban, SIAL Sanghajban és GO LOCAL, valamint FOODEX Tokióban.

Ezekhez járulnak még a nemzetközileg elismert olaszországi élelmiszeripari és ágazati vásárok, köztük a milánói VENDITALIA, a riminii MIA, a pármai CIBUS, a milánói BtoBIO, a bolognai SANA és a TUTTOFOOD és a Milánó házigazdája.

    
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.