Menü
Kosár

Caffè Gioia prémium olasz kávé

Miért a Caffè Gioia?

A Caffè Gioia története 1949-ben kezdődött Dél-Olaszországban, Eboli városában, ahol Domenico Gioia és felesége, Wanda egy kis műhelyben kezdték pörkölni a kávét. A nápolyi kávékultúra gyökeréből táplálkozó vállalkozás hamar kinőtte magát: az egyedi, karakteres keverékek miatt egyre többen keresték őket. Ez a kezdeti műhely teremtette meg azt a minőségi alapot, amelyre a ma ismert Caffè Gioia prémium márka épült.

A márka hivatalos olasz weboldala itt érhető el: caffegioia.com →

A minőség iránti elkötelezettség generációkon keresztül öröklődött. 1958-ban a növekvő kereslet miatt a pörkölés mellé felvették az őrlést és csomagolást is, majd 1981-ben létrejött a Caffè Domenico Gioia Srl., amely a márka mai formáját és működését is meghatározza.

A dél-olasz pörkölési hagyomány világszerte ismert: a gazdag crema, az intenzív aroma és az erőteljes, mégis harmonikus eszpresszó-ízvilág mind ebből a régióból ered. Itt alakult ki az a mediterrán kávékultúra, amely ma is az olasz életérzés szerves része.

A Caffè Gioia ezt az örökséget viszi tovább: a nápolyi kávékészítés tradícióját modern technológiával ötvözik. A cél egyszerű: minden csésze legyen ugyanolyan tiszta, kiegyensúlyozott és karakteres, mint egy dél-olasz kávézó pultjánál.

A gondosan válogatott alapanyagok, a precíz gyártási folyamatok és a tiszta forró levegős pörkölés garantálják azt a minőséget, amely több Superior Taste Award díjat is elhozott a márkának. Minden keverék egy külön történetet mesél el a dél-olasz kávékultúra világából – a klasszikus presszótól a modern kávékülönlegességekig.

Caffè Gioia nápolyi eszpresszó gőzölgő csészében

 

Caffè Gioia Superior Taste Award díjak – 2018 Strong, 2019 Bio Arabica és 2020 Classica keverékek nemzetközi elismerései egy képen.

 

A minőség új dimenziója

A prémium olasz kávé előállításának központja Campania régióban található: egy 8000 négyzetméteres, korszerű üzem, ahol a nápolyi kávékészítés hagyománya találkozik a modern technológiával. Ez nem egyszerűen gyártócsarnok, hanem az a hely, ahol a dél-olasz kávé valódi karaktere megszületik.

A Caffè Gioia kávéit 100% tiszta, forró levegővel végzett pörköléssel készítik. Ennek során a kávészemek a magjuktól a felszínükig egyenletesen pörkölődnek, égéstermék nélkül, így az íz tisztább, az aroma gazdagabb, a crema pedig selymesebb lesz. A folyamatot számítógépes rendszer felügyeli, hogy minden pörkölésnél ugyanaz a konzisztens minőség szülessen.

A tökéletes olasz kávé alapja a gondos alapanyag-választás. A világ legjobb termőterületeiről – Dél-Amerikából, Közép- és Karib-Amerikából, Afrikából és Ázsiából – válogatják össze a kiváló Arabica és Robusta kávészemeket. A beszerzés során közvetlen kapcsolatot ápolnak a termesztőkkel, minden szállítmány pedig szigorú minőségellenőrzésen megy át, mielőtt a Caffè Gioia keverékek részévé válna.

A termékpaletta az olasz kávékultúra teljes spektrumát lefedi: a prémium szemes kávéktól az őrölt kávékon át a különböző kávékapszulákig. Mindegyik a dél-olasz, nápolyi pörkölési hagyományt képviseli. Az E.S.E. kávépárna rendszer fejlesztésében a márka úttörő szerepet játszott: 1997-ben a régió első kávépárna-gyártói között volt, majd 1998-ban az E.S.E. Konzorcium alapító tagjává vált.

A minőséget a legszigorúbb nemzetközi tanúsítványok igazolják: HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer, BRC és FDA minőségbiztosítási tanúsítványok, ISO 9001 minőségirányítási rendszer, valamint Kóser tanúsítvány. Ezek a minősítések a teljes gyártási folyamat átláthatóságát és nyomonkövethetőségét is garantálják, a kávészemek beszerzésétől a csomagolásig.

A folyamatos innováció részeként a kínálat biodegradábilis kapszulákat is tartalmaz, amelyek kompatibilisek a legnépszerűbb rendszerekkel (Nespresso*, Lavazza Espresso Point*, Dolce Gusto*). Így a modern kényelem és az autentikus nápolyi kávéélmény egy csészében találkozik, miközben a fenntarthatóság is hangsúlyos marad.

Nemzetközi vásárok és kiállítások

A Caffè Gioia a nemzetközi kávé- és élelmiszeripari színtér aktív szereplője. A márka rendszeresen jelen van olyan kiemelt szakmai eseményeken, ahol a világ legnagyobb forgalmazói, gyártói és szakértői találkoznak. Ezek a vásárok fontos lehetőséget nyújtanak a minőség bemutatására, új partnerkapcsolatok kialakítására és a globális brandépítésre.

A Caffè Gioia több kontinens meghatározó élelmiszeripari és kávés rendezvényein vett részt, többek között:

  • Sigep – Rimini: az olasz kávé- és vendéglátóipar egyik legfontosabb eseménye.
  • Host Milano – Milano: a világ egyik legnagyobb HoReCa és kávéipari szakkiállítása.
  • Gulfood – Dubai: a közel-keleti és nemzetközi F&B piac kiemelt szakmai találkozója.
  • World Tea & Coffee Expo – India: Ázsia egyik leggyorsabban növekvő kávés rendezvénye.
  • FHA – Food & Hotel Asia – Szingapúr: prémium élelmiszeripari vásár, erős nemzetközi jelenléttel.
  • ProdExpo – Moszkva: meghatározó élelmiszeripari kiállítás Kelet-Európában.
  • SIAL – Párizs és Sanghaj.
  • Natexpo – Párizs.
  • DA Expo – Párizs.
  • ALIMENTARIA – Barcelona, Moszkva.
  • HOREXPO – Lisszabon.
  • ANUGA – Köln.
  • EUVEND – Köln.
  • BIOFACH – Nürnberg.
  • IFE, AREX, HOTELYMPIA – London.
  • „Bravo Italia” és „World Food” – Kijev.
  • Fancy Food Show – New York, San Francisco.
  • FOODEX – Tokió.

A márka az olaszországi szakmai életben is meghatározó szereplő: jelen van a milánói Venditalia, a rimini MIA, a pármai Cibus, a milánói BtoBIO, valamint a bolognai SANA és a TUTTOFOOD rendezvényeken is.

Ezek a kiállítások együtt jelzik azt a következetes, nemzetközi jelenlétet, amely a Caffè Gioiát mára Európa és a világ egyik hiteles prémium kávémárkájává tette.

    
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.