



Vélemények

A 2019-es Superior Taste Award nyertese, Bio Arabica őrölt kávénk a természetes kávétermesztés és az olasz pörkölési művészet tökéletesen előkészített találkozása. A díj a fenntartható minőség és a precíz őrlési technológia harmóniáját ismeri el. A Peru hegyvidékén, kis gazdaságokban, kizárólag biogazdálkodási módszerekkel, mesterséges műtrágyák és növényvédő szerek nélkül termesztett Arabica szemeket gondosan válogatott őrlési finomságban kínáljuk. A brüsszeli Nemzetközi Íztudományi Intézet szakértői vakkóstolással értékelték kávénk tiszta, természetes aromáit és az optimális őrlésnek köszönhető gazdag ízvilágot, ami az organikus kávétermesztés és az olasz kávéművészet esszenciája. Kiemelkedő minőségét két arany csillaggal jutalmazták.
- Súly: 260.00g
- Dimensions Méretek: 4.50cm x 8.00cm x 14.50cm
- EAN: 8007387005118
Ez a kivételes kávékeverék 2019-ben elnyerte a Superior Taste Award díjat. Gondosan válogatott, Peru hegyvidéki, biogazdálkodásból származó kávészemekből készül. Lágyan édes, aromás ízvilága és alacsony koffeintartalma miatt igazi ínyencség. Gazdag, intenzív zamata egy különleges utazásra repít, ahol a virágos jegyek és trópusi gyümölcsök harmóniája bontakozik ki minden kortyban. Az olasz kávéhagyományok szellemében készült, kiváló minőségű őrölt kávé.
A Caffé Gioia Bio 100% Arabica őrölt kávénk (250g) 2019-ben elnyerte a Nemzetközi Íztudományi Intézet két arany csillagos Superior Taste Award minősítését. Ez a kiemelkedő minőségű bio kávénk a legfinomabb organikus Arabica kávészemek gondos válogatásával és pörkölésével készül, megőrizve a kávé természetes és tiszta jellegét.
Aromavilágát a kiemelkedően gazdag, bódító illatok jellemzik, melyekben felfedezhetők a finom csokoládés és karamellás jegyek, enyhe gyümölcsös felhangokkal. Testes krémes állagú ital, kiegyensúlyozott savassággal és erőteljes, markáns intenzitással. A világos, enyhe pörkölésnek köszönhetően megőrzi az Arabica babkávé természetes édességét és komplex aromáit, miközben biztosítja az olasz tradíciókra jellemző kiegyensúlyozott ízharmóniát. Fedezze fel bio kávéválasztékunkat!
Részletes termékjellemzők
Bio 100% Arabica őrölt kávénk kizárólag organikus gazdálkodásból származó, válogatott Arabica kávéból készül. A felhasznált kávészemeket különleges gondossággal válogatjuk Dél-Amerika (Kolumbia, Peru) és Afrika (Etiópia) legjobb bio kávétermelő vidékeiről. Az organikus termesztésnek köszönhetően a kávészemek mentesek a vegyi anyagoktól, műtrágyáktól és növényvédő szerektől, így tisztább és természetesebb ízt biztosítanak.
Kávénkat védőgázas, légmentes csomagolásban kínáljuk, amely megőrzi a frissen őrölt kávé gazdag aromáit. A speciális aroma-védő technológiának köszönhetően a kávé minősége és frissessége hosszabb ideig megmarad. Az őrölt kávé tökéletes finomságú, 250 grammos kiszerelésben kapható, ideális felhasználást biztosítva a mindennapokban. Felbontás után javasolt hűvös, száraz helyen, jól lezárt edényben tárolni, hogy megőrizze kivételes aromáit.
A Bio 100% Arabica őrölt kávénk kiválóan alkalmas kotyogós kávéfőzőhöz, de használható filteres és dugattyús készülékekhez is. Javasolt adagolás: eszpresszó készítéséhez 7-8 gramm, hosszabb kávéhoz 10-12 gramm őrölt kávé. A lágy, világos pörkölésnek köszönhetően különösen alkalmas reggeli vagy délelőtti fogyasztásra, akár süteményekkel vagy reggeli péksüteményekkel párosítva. Finom tejjel vagy növényi italokkal kiegészítve is kiváló választás a lágyabb kávéélményt kedvelőknek. További őrölt kávéink
Olasz kávékultúra és tradíció
Az autentikus olasz kávé világát hozza el otthonába a Caffé Gioia Bio 100% Arabica őrölt kávénk, amely egyesíti a dél-olasz hagyományok jellegzetes vonásait a modern bio termesztés előnyeivel. A nápolyi tradíció szerint különös figyelmet fordítunk a kávészemek kiválasztására és feldolgozására, hogy megőrizzük azok természetes karakterét. Kávénk az olasz kávékultúra és a környezettudatos termesztés találkozásának eredménye, ahol minden csésze tükrözi a mediterrán életérzést és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket. A könnyed, aromákban gazdag ízharmónia tökéletesen idézi az autentikus olasz kávéházak hangulatát, miközben a bio termesztésnek köszönhetően a modern egészségtudatos fogyasztói igényeknek is megfelel. Ismerje meg 100% Arabica kávéválasztékunkat!
Nápolyi tradíciók és felhasználási módok
A tradicionális olasz kávé készítésének művészete több évszázados múltra tekint vissza. Az olasz kávékultúra alapját a gondosan válogatott kávészemek jelentik, amelyeket a déli régiókban, különösen Nápolyban tradicionális módszerekkel pörkölnek és őrölnek. A valódi dél-olasz kávéélmény alapja a megfelelő finomságú őrlés, ami lehetővé teszi az optimális aromakioldódást a kávé elkészítése során. Bio 100% Arabica őrölt kávénk őrzése erre a tradícióra, miközben modern szemlélettel egyesíti az ökológiai gazdálkodás előnyeit és a hagyományos olasz kávékészítés szertartását.
Felhasználási módok
A Bio 100% Arabica őrölt kávénk különleges, lágy karaktere és kifinomult ízharmóniája sokoldalú felhasználási lehetőségeket kínál. A világos pörkölésnek köszönhetően megőrzi az Arabica kávé természetes gyümölcsösségét és édeskés jegyeit, miközben az intenzív aromákat is képes kibontakoztatni. A bio termesztés tovább emeli a kávé tiszta, természetes jellegét.
- ☕ Klasszikus moka készítés – A hagyományos olasz kotyogós kávéfőzőben (moka) készítve nyújtja a legjobb élményt, ahol a forró víz lassan halad át a kávérétegen, tökéletesen kibontakoztatva az aromákat. Ideális reggeli rituáléhoz.
- 🥄 Caffè macchiato – Egy kis tejhabbal kiegészítve a bio kávénk lágy, gyümölcsös jellege még inkább kiemelkedik. Az autentikus olasz módszer szerint csak egy kevés tejhabot adunk a kávéhoz, hogy megőrizzük annak karakterét.
- 🥛 Cold brew készítés – A világos pörkölésű bio arabica különösen alkalmas hideg áztatásos (cold brew) kávé készítésére. 12-16 órás hideg vizes áztatással rendkívül selymes, alacsony savtartalmú és gazdag aromájú hideg kávét nyerhetünk.
- 🧁 Desszert kiegészítő – Az organikus arabica természetes édessége tökéletes társítás klasszikus olasz desszertek, mint a tiramisu vagy panna cotta mellé. A kávé finom savassága és gyümölcsös jegyei kiemelik az édességek ízét.
A Bio 100% Arabica őrölt kávénk sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy minden alkalomhoz megtalálja a megfelelő elkészítési módot. Akár a klasszikus olasz hagyományokat, akár a modern kávékultúra újításait részesíti előnyben, ez a finoman kiegyensúlyozott kávé minden alkalommal autentikus kávéélményt nyújt, amely ötvözi a nápolyi tradíciót és a bio minőség tisztaságát. Fedezze fel a Caffé Gioia világát!
Minőségbiztosítás és tanúsítványok
A Caffé Gioia minőségbiztosítási rendszere kiemelten szigorú az organikus termékek esetében. Bio 100% Arabica őrölt kávénk előállítása során különös figyelmet fordítunk a teljes folyamat ellenőrzésére, a bio termesztéstől kezdve a feldolgozáson át a csomagolásig. Az őrlési eljárás precíz technológiával történik, ami biztosítja az optimális szemcseméretet és a kávé aromáinak maximális megőrzését. A bio kávénk nyomon követhetősége teljes mértékben garantált, a kávészemek eredetétől egészen a polcokra kerülésig. Az autentikus olasz kávé készítésének hagyományait ötvözzük a modern fenntarthatósági és minőségi követelményekkel, hogy minden csészében valódi kávéélményt nyújthassunk. Termékünk minőségét a BRC tanúsítvány, az ISO 9001 minőségirányítási rendszer, a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer és az kóser tanúsítvány is garantálja. Rendszeres laboratóriumi vizsgálatokkal és folyamatos érzékszervi tesztekkel biztosítjuk termékünk állandó minőségét. A CCPB (EU bio) tanúsítvány megerősíti, hogy Bio Arabica kávénk megfelel az Európai Unió szigorú organikus előírásainak, ami a vegyszermentes, környezetbarát gazdálkodás és feldolgozás garanciája. Kóstolja meg Superior Taste Award díjas kávéinkat!
Modern technológia a tökéletes ízért
A Caffé Gioia ökológiai pörkölési technológiája különösen nagy jelentőséggel bír Bio 100% Arabica kávénk esetében. A 100% tiszta forró levegős rendszerünk biztosítja, hogy a bio kávészemek egyenletesen pörkölődjenek a magtól a felszínig, így őrizve meg a kávé természetes, organikus jellegét. A hősokk-mentes előmelegítéssel elkerüljük a kávészemek károsodását, ami különösen fontos a világos pörkölésű arabica kávéknál, ahol az eredeti ízharmónia megőrzése elsődleges szempont. Az égéstermék-mentes folyamat garantálja, hogy Ön csak a tiszta kávé ízét élvezheti, mindenféle mellékíz nélkül. A modern gyártósorok és az automatizált folyamatok révén minden adag kávénk konzisztens minőségben kerül Önhöz. Csomagolási technológiánk középpontjában a védőgázas rendszer áll, amely megakadályozza az oxidációt, és hosszan megőrzi a frissen őrölt kávé aromáit. A környezetbarát csomagolóanyagok használata összhangban áll bio kávéink fenntarthatósági filozófiájával, így nemcsak a kávéban, hanem a környezettel való kapcsolatunkban is a tisztaságra törekszünk. Az aroma-védő technológia biztosítja, hogy a finom, gyümölcsös és édeskés jegyek az utolsó csészéig érezhetőek maradjanak.
Gyakran Ismételt Kérdések
Milyen aromák jellemzik a Bio 100% Arabica őrölt kávét?
A Bio 100% Arabica őrölt kávénkat a kiemelkedően gazdag, bódító illatok jellemzik, finom csokoládés és karamellás jegyekkel, enyhe gyümölcsös felhangokkal. A világos pörkölésnek köszönhetően megőrzi az Arabica kávé természetes édességét és komplexitását.
Miért különleges a 2019-es díjnyertes Bio 100% Arabica kávé?
2019-ben kávénk elnyerte a Nemzetközi Íztudományi Intézet két arany csillagos Superior Taste Award minősítését. Különlegességét a kizárólag organikus gazdálkodásból származó, gondosan válogatott Arabica szemek adják, amelyek vegyszermentes termesztése tiszta, intenzív ízt és aromát biztosít.
Milyen kávéfőzési módszerhez ideális a Bio 100% Arabica őrölt kávé?
Őrölt kávénk kiválóan alkalmas a hagyományos olasz kotyogós (moka) kávéfőzőkhöz, de remekül használható filteres és dugattyús készülékekhez is. A világos pörkölés miatt különösen alkalmas cold brew készítéshez is, ahol a kávé természetes gyümölcsössége még jobban érvényesül.
Hogyan tároljam megfelelően a Bio Arabica őrölt kávét?
Felbontás után javasolt hűvös, száraz helyen, fénytől védve, jól lezárt, légmentes edényben tárolni a kávét. Lehetőleg ne tegye hűtőszekrénybe, mert a kávé magába szívhatja a hűtő illatait. Megfelelő tárolás mellett a felbontott kávé 2-3 hétig megőrzi frissességét és aromáit.
Milyen technológiával készül a Bio 100% Arabica őrölt kávé?
Kávénk ökológiai pörkölési technológiával készül, 100% tiszta forró levegős rendszerben, amely biztosítja az egyenletes pörkölést a magtól a felszínig. A világos pörkölést hősokk-mentes előmelegítéssel és égéstermék-mentes folyamattal érjük el, ami különösen fontos a bio kávé természetes ízeinek megőrzéséhez.
Hogyan kapcsolódik a Bio 100% Arabica kávé az olasz kávékultúrához?
A tradicionális olasz kávé világát ötvöztük a modern bio termesztés előnyeivel. Kávénk a nápolyi tradíció szerinti gondos pörkölési és őrlési eljárással készül, miközben tiszteletben tartja a dél-olasz hagyományok ízharmóniára és minőségre vonatkozó elvárásait. Az autentikus olasz kávékultúra és a fenntartható gazdálkodás egyesítésével biztosítjuk a valódi mediterrán kávéélményt.