Menü
Kosár

Szemes kávé Bio Classic 50% Arabica 250g

       

    Szemes kávé Bio Classic 50% Arabica 250g
    Szemes kávé Bio Classic 50% Arabica 250g
    Szemes kávé Bio Classic 50% Arabica 250g
    Szemes kávé Bio Classic 50% Arabica 250g

Vélemények

új vélemény

Rossz Kiváló
Szemes kávé Bio Classic 50% Arabica 250g
  • Súly: 250.00g
  • Dimensions Méretek: 9.00cm x 5.00cm x 24.00cm
  • EAN: 8007387005712
1.969Ft
2.504Ft
Nettó ár: 1.550Ft

A Bio Classic 50% Arabica szemes kávé egy gondosan megalkotott keverék, amely kiegyensúlyozott és harmonikus ízélményt nyújt. A testesség, a gazdag aromák és a krémes állag tökéletes összhangban találkoznak benne. Intenzív ízvilága és telt karaktere minden csészében különleges kávéélményt biztosít.

A Caffé Gioia Bio Classic szemes kávé (250g) egyensúlyban lévő 50% Arabica és 50% Robusta keverékünk, amely ötvözi mindkét kávéfajta legkiválóbb tulajdonságait. Kávénk rendkívül aromás illatú, közepesen testes, erőteljes intenzitású és közepes pörkölésű.

Az aromák harmonikus egyensúlya jellemzi ezt a tökéletesen kiegyensúlyozott bio kávét, ahol a dél-amerikai Arabica finoman csokoládés, diós jegyei kiválóan kiegészülnek az ázsiai Robusta mogyorós, fűszeres karakterével. Az organikus gazdálkodásból származó alapanyagok biztosítják a természetes, vegyszermentes ízharmóniát, ami a tradicionális olasz pörkölési eljárás során teljesedik ki igazán. Fedezze fel a Caffé Gioia világát!

Részletes termékjellemzők

Bio Classic szemes kávénk 50% dél-amerikai és közép-amerikai bio Arabica és 50% ázsiai bio Robusta kávészemek gondosan válogatott keveréke. Az organikus ültetvényekről származó kávészemeket a szigorú bio minősítési előírások szerint termesztették, így biztosítva a vegyszermentes, tiszta ízélményt. A válogatott Arabica szemek Brazília és Kolumbia fennsíkjairól származnak, míg a Robusta komponens India és Vietnam legjobb bio ültetvényeiről érkezik, így a világ négy kontinensének legértékesebb bio kávészemei kerülnek a keverékbe.

A 250g-os kiszerelés egyirányú szeleprendszerrel ellátott csomagolásban érkezik, amely biztosítja a frissen pörkölt kávéból felszabaduló gázok távozását, miközben megakadályozza, hogy a külső levegő és nedvesség károsítsa a kávé minőségét. A védőgázas csomagolási technológia tökéletesen megőrzi a kávé aromáit és frissességét akár 24 hónapon keresztül is. A bontatlan csomagolást ajánlott hűvös, száraz helyen tárolni, míg felbontás után - az aromák megőrzése érdekében - légmentesen záródó, fénytől védett tárolóban érdemes tartani.

A Bio Classic szemes kávé ideális választás automata és félautomata kávégépekhez, tradicionális kotyogós kávéfőzőkhöz, valamint presszo kávéfőzőkhöz egyaránt. A tökéletes presszó készítéséhez 7-9 gramm kávét javaslunk adagonként, 25-30 másodperces kifolyási idővel. Különleges ízharmóniája miatt kiválóan alkalmas a reggeli ébredéshez tejjel kombinálva, illetve az ebéd utáni feketének egyaránt. A közepesen testes, erőteljes karaktere jól passzol édességek mellé, különösen csokoládés desszertek társaságában érvényesül igazán. Kóstolja meg bio kávéinkat!

Olasz kávékultúra és tradíció

A Caffé Gioia Bio Classic szemes kávénk a dél-olasz kávéhagyományok esszenciáját hordozza, miközben a modern környezettudatos szemléletet is tükrözi. A nápolyi tradíció szerint az igazi olasz kávékeverékekben harmonikus egyensúlyt kell teremteni a különböző kávéfajták között, amit termékünk tökéletesen megvalósít az 50% Arabica és 50% Robusta összetétellel. A klasszikus olasz pörkölési módszer különösen jól érvényesül a bio minőségű kávészemeken, kiemelve azok természetes karakterét és aromáit. Termékünket a történelmi olasz kávékultúra tisztelete és több évtizedes tapasztalat alapján fejlesztettük ki, miközben a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartottuk. Ismerje meg 100% Arabica kávéválasztékunkat!

Nápolyi tradíciók és felhasználási módok

Az olasz kávékultúra évszázados hagyományai között különleges helyet foglal el a kávékeverékek művészete, ahol a különböző kávéfajták arányainak meghatározása valódi kávéművészetté fejlődött. A tradicionális olasz kávé esetében a megfelelően kiegyensúlyozott Arabica-Robusta arány kulcsfontosságú, és az 50-50%-os keverék különösen kedvelt Nápoly környékén, ahol a kissé erőteljesebb, karakteresebb kávékat részesítik előnyben. Bio Classic termékünk ezt az autentikus nápolyi kávéélményt kínálja, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokkal.

Felhasználási módok

A Bio Classic 50% Arabica szemes kávénk a valódi olasz kávékultúra megtestesítője, ahol az aromás Arabica és a karakteres Robusta tökéletes harmóniában találkozik. Ez a kiegyensúlyozott bio keverék ideális választás mind a hagyományos, mind a modern kávékészítési módokhoz, és különleges ízharmóniáját különböző elkészítési módokkal élvezheti.

  • ☕ Klasszikus espresso – Az olasz kávékultúra alapja a tökéletes espresso, amelyhez a Bio Classic keverékünk ideális választás. Készítse el espresso gépben 7-9 gramm őrölt kávéból, 25-30 másodperces kifolyási idővel a tökéletes crema érdekében.
  • 🥛 Reggeli cappuccino – A selymes tejhabbal gazdagított cappuccino tökéletes reggeli választás, ahol kávénk erőteljes karaktere harmonikusan találkozik a tej krémességével. A Bio Classic robusztus jellege kellően átüt a tejen, így a cappuccino is tartalmas, karakteres lesz.
  • 🍵 Délutáni macchiato – Egy csepp tejjel vagy tejhabbal koronázott macchiato ideális választás a délutáni órákban, amikor energiára van szükség. Kávénk közepesen testes jellegét kiválóan kiegészíti a minimális mennyiségű tej.
  • 🍨 Affogato desszert – Egy gombóc vaníliafagylaltra csurgasson frissen készített espressót Bio Classic kávénkból, és élvezze a meleg és hideg, valamint az édes és kesernyés ízek különleges találkozását.

A Bio Classic sokoldalúságának köszönhetően minden napszakban és különböző módokon élvezhető, legyen szó hagyományos vagy modern kávékészítési technikákról. Organikus minősége miatt nemcsak az íze kivételes, de a környezettudatos fogyasztók számára is tökéletes választás. Fedezze fel koffeinmentes kávéinkat!

Minőségbiztosítás és tanúsítványok

A Caffé Gioia minőségbiztosítási rendszere különös figyelmet fordít bio termékeink kiváló minőségének és autentikusságának biztosítására. A Bio Classic szemes kávénk esetében a kávészemek válogatásától kezdve a pörkölésen át a csomagolásig minden folyamat szigorúan ellenőrzött körülmények között zajlik. A megfelelő szemméret és a tökéletes pörkölési profil biztosítja a kávé állandó, kiemelkedő minőségét. Laboratóriumi vizsgálatok és folyamatos mintavételezés garantálja a bio minősítésnek való megfelelést, valamint az esetleges szennyeződések kizárását. A rendszeres érzékszervi vizsgálatok során szakértő kóstolóink ellenőrzik, hogy minden adag megfelel-e az elvárt ízprofilnak és a valódi olasz kávéélmény kritériumainak.Termékünk minőségét a BRC tanúsítvány, az ISO 9001 minőségirányítási rendszer és a kóser tanúsítvány is garantálja. A bio minősítést a CCPB (EU bio) tanúsítvány igazolja, amely biztosítja, hogy kávénk megfelel az Európai Unió szigorú organikus gazdálkodásra vonatkozó előírásainak. Kóstolja meg Superior Taste Award díjas kávéinkat!

Modern technológia a tökéletes ízért

A Caffé Gioia ökológiai pörkölési technológiája különösen értékes a bio kávétermékeink esetében, hiszen a 100% tiszta forró levegős rendszer tökéletesen megőrzi a bio kávészemek természetes ízeit és aromáit. Az egyenletes pörkölés – a magtól a felszínig – biztosítja, hogy a kávészemek minden része egyenletesen pörkölődjön, ami különösen fontos a kiegyensúlyozott ízprofil eléréséhez. A hősokk-mentes előmelegítés kíméli a kávészemeket, megakadályozva az aromák idő előtti elvesztését, míg az égéstermék-mentes folyamat garantálja, hogy semmiféle kellemetlen mellékíz ne kerüljön a végső termékbe.Bio termékeinknél különös figyelmet fordítunk a csomagolási technológiára is. A biodegradálható és környezetbarát csomagolóanyagok használatával csökkentjük ökológiai lábnyomunkat, miközben a védőgázas csomagolás és aroma-védő technológia biztosítja, hogy a frissen pörkölt bio kávénk minden értékes tulajdonsága megőrződjön a csomagolás felbontásáig. A modern gyártósorok és az automatizált folyamatok garantálják a folyamatosan magas minőséget, ugyanakkor a bio termékek esetében különösen fontos, gondosan ellenőrzött gyártási körülményeket is biztosítják.

Gyakran Ismételt Kérdések
Milyen aromák jellemzik a Bio Classic 50% Arabica szemes kávét?

A Bio Classic kávénk rendkívül aromás illatú, amelyben a dél-amerikai bio Arabica csokoládés, diós jegyei tökéletes egyensúlyban vannak az ázsiai bio Robusta mogyorós, fűszeres karakterével. Közepesen testes, erőteljes intenzitású és kiegyensúlyozott közepes pörkölésű, ami egy harmonikus, sokoldalú ízprofilt eredményez.

Miben különbözik a bio kávé a hagyományostól?

Bio kávénk szigorúan ellenőrzött organikus gazdálkodásból származik, ahol a termesztés során nem használnak szintetikus vegyszereket, műtrágyákat vagy növényvédő szereket. Ennek köszönhetően a kávébab megőrzi természetes ízeit, és mentesül a káros vegyszermaradványoktól. A bio minősítést a CCPB (EU bio) tanúsítvány garantálja, amely szigorú követelményrendszernek való megfelelést igazol.

Hogyan készítsek tökéletes eszpresszót a Bio Classic szemes kávéból?

A tökéletes eszpresszó készítéséhez őrölje meg a szemeket közvetlenül felhasználás előtt közepes-finom őrlési fokozaton. Használjon 7-9 gramm őrölt kávét adagonként, és 92-94°C-os vízzel, 9 bar nyomással készítse el, 25-30 másodperces kifolyási idővel. A Bio Classic 50% Arabica keverék különösen alkalmas a tradicionális olasz eszpresszó készítéséhez, ahol a krémesség és a telt íz egyensúlyban van.

Hogyan tároljam megfelelően a Bio Classic szemes kávét a felbontás után?

A felbontott kávét légmentesen záródó, sötét színű üveg vagy kerámia tárolóedényben tartsa, hűvös, száraz helyen, közvetlen napfénytől védve. Soha ne tárolja hűtőszekrényben vagy fagyasztóban, mert a nedvesség és a szagok átvétele ronthatja a kávé minőségét. Az ideális felhasználási idő a felbontástól számított 2-3 hét, ez idő alatt őrzi meg legjobban az aromáit.

Milyen pörkölési eljárással készül a Bio Classic szemes kávé?

A Bio Classic kávénk a tradicionális olasz, ökológiai pörkölési technológiával készül, 100% tiszta forró levegős rendszerben. Ez az eljárás biztosítja az egyenletes pörkölést a kávészem magjától a felszínéig, miközben a hősokk-mentes előmelegítés és az égéstermék-mentes folyamat megőrzi a bio kávé természetes aromáit és ízeit. A közepes pörkölési profil kiemeli a kávé egyedi karakterét, miközben kiegyensúlyozott savassággal és teltséggel ruházza fel.

Miért tekinthető autentikus olasz kávénak a Bio Classic 50% Arabica keverék?

A Bio Classic 50% Arabica keverékünk a dél-olasz, különösen a nápolyi kávéhagyományokat követi, ahol az Arabica és Robusta kávéfajták kiegyensúlyozott keverése évszázados tradíció. Az 50-50%-os arány a nápolyi kávékultúrában különösen kedvelt, mivel tökéletes egyensúlyt teremt a finomság és az erőteljes karakter között. A hagyományos olasz pörkölési technológiánk tovább erősíti ezt az autentikus jelleget, így kávénk a tradicionális olasz kávéélmény valódi megtestesítője, bio minőségben.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.