



Vélemények
- Súly: 250.00g
- Dimensions Méretek: 9.00cm x 5.00cm x 24.00cm
- EAN: 8007387006061
Caffé Gioia Black Blend 100% Arabica szemes kávé. Intenzív és telt ízű kávé. Jellegzetes ízvilágától azonnal felismerhető. Finom, édeskés, gyümölcsös aromájával, alacsony koffeintartalmával és kellemes savasságával mindig garantált az élmény.
Termékspecifikus jellemzők
- A Caffé Gioia 100% Arabica kávéja a legjobb közép-amerikai és dél-afrikai termőterületekről származó, válogatott kávészemekből készül
- Az autentikus olasz pörkölésnek köszönhetően intenzív, telt ízvilágot és kifinomult aromát kínál
- Krémes testével és enyhe savasságával a nápolyi kávékultúra esszenciáját nyújtja
- Jellegzetes panna, pirított mandula és karamell jegyei igazi olasz kávéélményt teremtenek
Kávéélmények napközben
Reggeli ébresztő
- Kezdje a napot egy tökéletes olasz eszpresszóval, élvezve az Arabica természetes édességét
- A klasszikus cappuccino vagy caffè latte kedvelőinek - a karamelles jegyek csodásan harmonizálnak a tejjel
- Hosszabb reggeli rituáléhoz americano formában
Ebéd utáni felfrissülés
- Nyári délutánokon jeges kávéként, frissen fejt tejjel
- Cold brew különlegességként - az alacsony savasság tökéletes választássá teszi
- Desszertek mellé egy autentikus eszpresszó
Esti kényeztetés
- A Caffé Gioia eszpresszója vacsora után az igazi olasz életérzésért
- Különleges kávés desszertjeihez
- Affogato formájában minőségi fagylalttal
Párosítási ajánlatok
- Reggelire: Croissant, vajas péksütemények - a kávé mandulás jegyei kiemelik az ízüket
- Desszertekhez: Tiramisu, csokoládés sütemények, mandulás édességek
- Gasztronómiai felhasználás: Kávés pohárkrémek, mousse-ok alapanyaga
- Koktélokhoz: Eszpresszó Martini, Caffè Shakerato készítéséhez
Tárolási útmutató
- Bontatlan csomagolásban száraz, hűvös helyen tárolandó
- Felbontás után légmentesen záródó, sötét tárolóban tartsa
- Őrlési javaslat eszpresszóhoz: finom őrlés
- Őrlési javaslat filteres kávéhoz: közepesen finom őrlés
- Felhasználható felbontás után: 2-3 héten belül az optimális ízélményért
Fedezze fel a Caffé Gioia 250 grammos 100% Arabica kávéját, és tapasztalja meg az autentikus olasz kávékultúra legnemesebb ízélményét optimális kiszerelésben! A tökéletes választás azoknak, akik értékelik a prémium minőséget és a praktikumot.
Gyakran Ismételt Kérdések
- Miért különleges ez a 100% Arabica kávé?
- A gondosan válogatott Közép-amerikai és Dél-afrikai Arabica szemek egyedi kombinációja különlegesen kiegyensúlyozott ízt eredményez, természetes édességgel és komplex aromajegyekkel.
- Milyen pörkölési szintű ez a kávé?
- Közepesen sötét pörkölésű, ami ideális az Arabica természetes ízeinek kiemelésére, megőrizve a gyümölcsös jegyeket, ugyanakkor biztosítva a telt ízt.
- Alkalmas ez a kávé presszógéphez és filteres készítéshez is?
- Igen, sokoldalúan használható. A megfelelő őrlési finomság beállításával mind presszógépben, mind filteres módszerrel kiváló eredményt ad.
Az Arabica kávé a világ legkedveltebb és legnemesebb kávéfajtája, amely egyedülálló íz- és aromavilágával kiemelkedik a kávéfajták közül. A magasan fekvő termőterületeken gondosan termesztett Arabica szemek komplex ízvilágot, kiegyensúlyozott savassági szintet és gazdag aromákat kínálnak. A prémium minőségű Arabica kávék a kávéfogyasztás csúcsát jelentik, ahol minden csésze egy új ízélményt tartogat. Fedezze fel a Caffé Gioia világát!
Az Arabica kávé különleges tulajdonságai
Az Arabica kávékat egyedülálló jellemzőik teszik kiemelkedővé. A gondosan válogatott Arabica szemek alacsonyabb koffeintartalommal, ugyanakkor gazdagabb íz- és aromavilággal rendelkeznek. A gyümölcsös és virágos jegyek, a finom savak és az édes utóíz mind része annak az összetett ízélménynek, amely az Arabica kávékat jellemzi. A magas termesztési körülmények között növekvő növények lassan érő szemei koncentráltabb ízanyagokat tartalmaznak. Fedezze fel szemes díjnyertes kávéinkat!
Világhírű Arabica fajták
Vagy azért, mert nagyon gyakoriak, vagy azért, mert a kávépörkölők és -ivók nagyra értékelik őket.
- TypicaA Typica a két szülő kávéfajta egyike, és több mint 500 éve szelektíven nemesítik. A Typica mutálódott és keresztezték az egész világon. Még mindig széles körben termesztik Peruban, Mexikóban, Indonéziában és Jamaicában, hogy néhány országot említsünk.A Typica fajta édes, enyhe és könnyen megközelíthető. A csokoládé és a dió jegyei állnak a középpontban, kiegészítve a fűszeres jegyekkel. A Typica savassága enyhe és kiegyensúlyozott, szárított gyümölcsöket és sötét csonthéjasokat, például fekete cseresznyét és szilvát varázsol.
- BourbonA Madagaszkár partjainál található szigetről elnevezett Bourbon a világ egyik legjelentősebb kulturális és genetikai arabica fajtája. A Bourbon számos más kávéfajta szülője.A Bourbon barna cukorhoz hasonló édességet, gyümölcsös jegyeket, mint például cseresznye és őszibarack, és kerek testet biztosít.
- CaturraA Caturra a Bourbon genetikai mutációja, amelyet először Brazíliában, a Caturra nevű falun kívül azonosítottak. Ezt a fajtát a Bourbonhoz képest kisebb növénymérete és magasabb termelési szintje miatt választották ki és termesztették.A Caturra íze hasonló a Bourbonhoz, de valamivel világosabb.
- GeshaA Gesha egy etióp fajta, amelyet az ország délnyugati részén található Gori Gesha erdőből válogattak ki. A fajtát eredetileg Etiópia kávéerdőiből gyűjtötték be az 1930-as években, majd az 1960-as években Panamába terjesztették. A Gesha kávékat nagyon nagyra értékelik ritkaságuk, előállítási költségeik és ízük miatt.Ez a kávé könnyű, fényes és virágos, teaszerű tulajdonságokkal, amelyek általában nem találhatók meg a kávéban.
- CatuaiA Catuai a rendkívül produktív Mundo Novo és a kompakt Caturra keresztezése, amelyet a Sao Paulo állambeli Instituto Agronomico (IAC) tenyésztett ki Campinasban, Brazíliában. Ez a fajta Közép-Amerikában kiemelkedő – például a Catuai a leggyakrabban termesztett fajta Hondurasban.Ez a kávé kiválóan passzol a pitéhez! A barna cukor édessége a péksütemények és az enyhe, főtt gyümölcs jegyeivel párosul. A diós ízek, például a pekándió és a mandula is gyakoriak.
- SL28Az SL28 Afrika egyik legismertebb és legelismertebb fajtája. Először Kenyában azonosították, sok SL28-as fa található az országban, amelyek 60–80 évesek és még mindig termékenyek.Grapefruitszerű fényességéről ismert, a napon szárított paradicsomhoz hasonló, szirupos testű, zamatos íze.
Az olasz kávé és az Arabica találkozása
A nápolyi kávé tradíció és a dél-olasz kávékultúra mindig is nagyra értékelte az Arabica kávék kifinomult ízvilágát. A tradicionális olasz kávé készítési módszerek tökéletesen kiemelik az Arabica fajták egyedi karakterét, létrehozva azt az autentikus nápolyi kávéélményt, amely világszerte ismertté vált. A mediterrán kávékultúra és az olasz kávéházak atmoszférája elválaszthatatlan az Arabica kávék által nyújtott prémium minőségtől.
Gyakran Ismételt Kérdések
Mi a különbség az Arabica és Robusta kávé között?
Az Arabica kávé alacsonyabb koffeintartalommal, kifinomultabb ízvilággal és komplexebb aromákkal rendelkezik. A tradicionális olasz kávékészítési módszerek kifejezetten kiemelik ezeket a tulajdonságokat.
Miért magasabb az Arabica kávé ára?
Az Arabica kávé termesztése nagyobb gondosságot igényel, magasabb területeken történik, és a növények érzékenyebbek a környezeti hatásokra. Ez a nápolyi tradíció szerint a minőség garanciája.
Hogyan ismerhető fel a minőségi Arabica kávé?
A valódi dél-olasz kávéélmény alapja a frissen pörkölt, egyenletes szemméretű, hibátlan Arabica kávé, amely kellemes, aromás illattal rendelkezik.
Milyen pörkölési módszer ajánlott az Arabica kávéhoz?
A dél-olasz hagyomány szerint a közepes-sötét pörkölés ideális, amely kiemeli az Arabica kávé természetes édességét és gazdag aromáit.
Milyen kávéital készítéséhez ajánlott az Arabica?
Az olasz kávéművészet szerint az Arabica tökéletes eszpresszó, cappuccino és filteres kávé készítéséhez is, köszönhetően kiegyensúlyozott ízprofiljának.
A Caffé Gioia 250 grammos kiszerelésű Arabica kávéi tökéletes választást jelentenek azoknak, akik szeretik felfedezni a prémium minőségű olasz kávék világát. Modern technológiánk és a nápolyi kávépörkölési hagyományok ötvözésével minden csomagban az autentikus olasz kávéélményt garantáljuk.
Technológiai kiválóság
- Forró levegős pörkölési technológiánk 100% tiszta forró levegővel dolgozik, ami egyenletes pörkölést biztosít a kávészemek magjától a felületéig
- Az előmelegítéses eljárás megakadályozza a hősokkot, így megőrizzük a kávé természetes aromáit
- Optimal degassing technológiánk biztosítja a kávé optimális érését és aromáinak kibontakozását
Minőségbiztosítás
- Nemzetközi tanúsítványaink (HACCP, BRC, ISO 9001) garantálják a folyamatos minőséget
- Kóser tanúsítvánnyal rendelkező termékek
- Szigorú minőségellenőrzési folyamatok a pörkölés minden fázisában
A Caffé Gioia márka értékei
- 1949 óta működő családi vállalkozás három generációs szakértelmével
- Az olasz kávékultúra és a nápolyi hagyományok hiteles képviselője
- 40+ országban bizonyított nemzetközi jelenlét és elismertség
A 250g-os kiszerelés előnyei
- 2-3 heti fogyasztásra optimalizált mennyiség a maximális frissességért
- 30-35 csésze eszpresszó vagy 20-25 csésze hosszú kávé elkészítésére elegendő
- Praktikus, könnyen tárolható méret
Szolgáltatások
- Közvetlen import Olaszországból a maximális frissesség érdekében
- 10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes Foxpost szállítás
- Országos házhozszállítás
Ismerje meg a Caffé Gioia 250 grammos, 100% Arabica kávéját, és élvezze az autentikus olasz kávékultúra kifinomult ízvilágát praktikus kiszerelésben! Ideális választás mindazok számára, akik a prémium minőséget és a kényelmet egyaránt fontosnak tartják.
Gyakran Ismételt Kérdések
- Miben különbözik a forró levegős pörkölési technológia a hagyományostól?
- A forró levegős technológia 100% tiszta forró levegőt használ, égéstermékek nélkül. Ez egyenletes pörkölést eredményez és megőrzi a kávé természetes aromáit, szemben a hagyományos módszerekkel, ahol az egyenetlen hőhatás és az égéstermékek befolyásolhatják az ízt.
- Mit jelent az Optimal degassing technológia?
- Ez egy speciális érlelési folyamat, amely során a frissen pörkölt kávé szabályozott körülmények között adja le a pörkölés során keletkezett széndioxidot. Ez kulcsfontosságú az optimális íz és aroma kialakulásához.
- Miért édesebb és aromatikusabb az így készült kávé?
- A forró levegős technológia kíméletesebb pörkölést tesz lehetővé, ami megakadályozza a kávéban természetesen jelenlévő cukrok túlpörkölődését. Az egyenletes hőkezelés és a tiszta környezet pedig lehetővé teszi, hogy a kávé eredeti aromái tisztán érvényesüljenek.