Menü
Kosár

Szemes kávé Bio 100% Arabica 250g

       

    Szemes kávé Bio 100% Arabica  250g
    Szemes kávé Bio 100% Arabica  250g
    Szemes kávé Bio 100% Arabica  250g
    Szemes kávé Bio 100% Arabica  250g

Vélemények

új vélemény

Rossz Kiváló
Szemes kávé Bio 100% Arabica 250g

     

A 2019-es Superior Taste Award nyertese, Bio Arabica szemes kávénk a természetes kávétermesztés és az olasz pörkölési tradíciók találkozásának legautentikusabb formája. A díj a fenntartható minőség és a kávékészítés művészetének harmóniáját ismeri el. A Peru hegyvidékén, kis gazdaságokban, kizárólag biogazdálkodási módszerekkel, mesterséges műtrágyák és növényvédő szerek nélkül termesztett Arabica szemeket eredeti formájukban kínáljuk, megőrizve a frissen pörkölt kávé minden értékét. A brüsszeli Nemzetközi Íztudományi Intézet szakértői vakkóstolással értékelték kávénk tiszta, természetes aromáit és a frissen őrölt szemek gazdag ízvilágát, ami az organikus kávétermesztés és az olasz kávéművészet tökéletes ötvözete. Kiemelkedő minőségét két arany csillaggal jutalmazták.

  • Súly: 250.00g
  • Dimensions Méretek: 9.00cm x 5.00cm x 24.00cm
  • EAN: 8007387005316
2.936Ft
Nettó ár: 2.312Ft

Caffé Gioia Bio 100% Arabica szemes kávé. Ez a kávékeverék 2019-ben Superior Taste Award díjat kapott. Ínyenc kávé, biogazdálkodással termesztve Peru kis hegyi parcelláiban. Édes, aromás ízű alacsony koffeintartalmú keverék. Intenzív zamata egy varázslatos utazásra visz a virágesszenciák, és a trópusi gyümölcsök ízei közé. 

Termékspecifikus jellemzők

  • A Caffé Gioia Bio 100% Arabica kávéja válogatott, organikus termesztésű kávészemekből készül
  • 2019-ben Superior Taste Award díjjal elismert különleges minőség
  • Az autentikus olasz pörkölésnek köszönhetően rendkívül aromás, természetesen édes ízvilágot kínál
  • Bio minősítésű termesztés garantálja a tiszta, vegyszermentes kávéélményt

Kávéélmények napközben

Reggeli ébresztő

  • Gyengéd eszpresszóként a harmonikus napindításhoz
  • Bio tejjel készült cappuccinóként - a természetes aromák tökéletesen kiegészítik egymást
  • Klasszikus hosszú kávéként a reggeli rituáléhoz

Ebéd utáni felfrissülés

  • Cold brew készítéshez ideális - a bio kávé tiszta íze különösen jól érvényesül
  • Jeges kávéként bio tejjel és jégkockával
  • Könnyű eszpresszóként a délutáni percekhez

Esti kényeztetés

  • A Caffé Gioia Bio Arabica eszpresszója kellemes lezárása a napnak
  • Bio desszertek mellé kísérőként
  • Különleges kávékoktélok alapjaként

Párosítási ajánlatok

  • Reggelire: Bio péksütemények, teljes kiőrlésű kenyér, bio dzsemek mellé
  • Desszertekhez: Bio sütemények, nyers édességek, gyümölcsös finomságok
  • Gasztronómiai felhasználás: Bio tiramisu, kávés sütemények készítéséhez
  • Koktélokhoz: Bio Espresso Martini, természetes alapanyagú italkülönlegességek

Tárolási útmutató

  • A bio minőség megőrzéséért bontatlan csomagolásban, száraz, hűvös helyen tárolja
  • Felbontás után légmentesen záródó, sötét tárolóedényben tartsa
  • Eszpresszóhoz finom őrlést javaslunk
  • Filteres és cold brew készítéshez közepes őrlési fokozatot használjon
  • A maximális ízélmény érdekében felbontás után 2-3 héten belül fogyassza el

Fedezze fel a Caffé Gioia díjnyertes Bio Arabica kávéjának tiszta, természetes világát! Tökéletes választás azoknak, akik a prémium minőséget és a környezettudatosságot egyaránt fontosnak tartják.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit jelent pontosan a bio minősítés a kávé esetében?
A bio minősítés garantálja, hogy a kávé termesztése során nem használtak szintetikus növényvédőszereket és műtrágyákat. A termesztés természetes módszerekkel, a környezet tiszteletben tartásával történik.
Miben különbözik az íze a hagyományos Arabica kávétól?
A bio termesztésnek köszönhetően a kávé természetes aromái tisztábban érvényesülnek. Jellemzően finomabb, komplexebb ízvilágot és természetes édességet tapasztalhatunk.
Miért nyerte el a Superior Taste Award díjat 2019-ben?
A díjat kivételes minőségének, tiszta ízvilágának és kiegyensúlyozott aromaprofiljának köszönheti. A bio termesztés és a szakértő olasz pörkölés együttesen eredményezi ezt a különleges minőséget.

Az Arabica kávé a világ legkedveltebb és legnemesebb kávéfajtája, amely egyedülálló íz- és aromavilágával kiemelkedik a kávéfajták közül. A magasan fekvő termőterületeken gondosan termesztett Arabica szemek komplex ízvilágot, kiegyensúlyozott savassági szintet és gazdag aromákat kínálnak. A prémium minőségű Arabica kávék a kávéfogyasztás csúcsát jelentik, ahol minden csésze egy új ízélményt tartogat. Fedezze fel a Caffé Gioia világát!

Az Arabica kávé különleges tulajdonságai

Az Arabica kávékat egyedülálló jellemzőik teszik kiemelkedővé. A gondosan válogatott Arabica szemek alacsonyabb koffeintartalommal, ugyanakkor gazdagabb íz- és aromavilággal rendelkeznek. A gyümölcsös és virágos jegyek, a finom savak és az édes utóíz mind része annak az összetett ízélménynek, amely az Arabica kávékat jellemzi. A magas termesztési körülmények között növekvő növények lassan érő szemei koncentráltabb ízanyagokat tartalmaznak. Fedezze fel szemes díjnyertes kávéinkat!

Világhírű Arabica fajták

Vagy azért, mert nagyon gyakoriak, vagy azért, mert a kávépörkölők és -ivók nagyra értékelik őket.

  • Typica
    A Typica a két szülő kávéfajta egyike, és több mint 500 éve szelektíven nemesítik. A Typica mutálódott és keresztezték az egész világon. Még mindig széles körben termesztik Peruban, Mexikóban, Indonéziában és Jamaicában, hogy néhány országot említsünk.
    A Typica fajta édes, enyhe és könnyen megközelíthető. A csokoládé és a dió jegyei állnak a középpontban, kiegészítve a fűszeres jegyekkel. A Typica savassága enyhe és kiegyensúlyozott, szárított gyümölcsöket és sötét csonthéjasokat, például fekete cseresznyét és szilvát varázsol.
  • Bourbon
    A Madagaszkár partjainál található szigetről elnevezett Bourbon a világ egyik legjelentősebb kulturális és genetikai arabica fajtája. A Bourbon számos más kávéfajta szülője.
    A Bourbon barna cukorhoz hasonló édességet, gyümölcsös jegyeket, mint például cseresznye és őszibarack, és kerek testet biztosít.
  • Caturra
    A Caturra a Bourbon genetikai mutációja, amelyet először Brazíliában, a Caturra nevű falun kívül azonosítottak. Ezt a fajtát a Bourbonhoz képest kisebb növénymérete és magasabb termelési szintje miatt választották ki és termesztették.
    A Caturra íze hasonló a Bourbonhoz, de valamivel világosabb.
  • Gesha
    A Gesha egy etióp fajta, amelyet az ország délnyugati részén található Gori Gesha erdőből válogattak ki. A fajtát eredetileg Etiópia kávéerdőiből gyűjtötték be az 1930-as években, majd az 1960-as években Panamába terjesztették. A Gesha kávékat nagyon nagyra értékelik ritkaságuk, előállítási költségeik és ízük miatt.
    Ez a kávé könnyű, fényes és virágos, teaszerű tulajdonságokkal, amelyek általában nem találhatók meg a kávéban.
  • Catuai
    A Catuai a rendkívül produktív Mundo Novo és a kompakt Caturra keresztezése, amelyet a Sao Paulo állambeli Instituto Agronomico (IAC) tenyésztett ki Campinasban, Brazíliában. Ez a fajta Közép-Amerikában kiemelkedő – például a Catuai a leggyakrabban termesztett fajta Hondurasban.
    Ez a kávé kiválóan passzol a pitéhez! A barna cukor édessége a péksütemények és az enyhe, főtt gyümölcs jegyeivel párosul. A diós ízek, például a pekándió és a mandula is gyakoriak.
  • SL28
    Az SL28 Afrika egyik legismertebb és legelismertebb fajtája. Először Kenyában azonosították, sok SL28-as fa található az országban, amelyek 60–80 évesek és még mindig termékenyek.
    Grapefruitszerű fényességéről ismert, a napon szárított paradicsomhoz hasonló, szirupos testű, zamatos íze.

Az olasz kávé és az Arabica találkozása

A nápolyi kávé tradíció és a dél-olasz kávékultúra mindig is nagyra értékelte az Arabica kávék kifinomult ízvilágát. A tradicionális olasz kávé készítési módszerek tökéletesen kiemelik az Arabica fajták egyedi karakterét, létrehozva azt az autentikus nápolyi kávéélményt, amely világszerte ismertté vált. A mediterrán kávékultúra és az olasz kávéházak atmoszférája elválaszthatatlan az Arabica kávék által nyújtott prémium minőségtől.

Gyakran Ismételt Kérdések
Mi a különbség az Arabica és Robusta kávé között?

Az Arabica kávé alacsonyabb koffeintartalommal, kifinomultabb ízvilággal és komplexebb aromákkal rendelkezik. A tradicionális olasz kávékészítési módszerek kifejezetten kiemelik ezeket a tulajdonságokat.

Miért magasabb az Arabica kávé ára?

Az Arabica kávé termesztése nagyobb gondosságot igényel, magasabb területeken történik, és a növények érzékenyebbek a környezeti hatásokra. Ez a nápolyi tradíció szerint a minőség garanciája.

Hogyan ismerhető fel a minőségi Arabica kávé?

A valódi dél-olasz kávéélmény alapja a frissen pörkölt, egyenletes szemméretű, hibátlan Arabica kávé, amely kellemes, aromás illattal rendelkezik.

Milyen pörkölési módszer ajánlott az Arabica kávéhoz?

A dél-olasz hagyomány szerint a közepes-sötét pörkölés ideális, amely kiemeli az Arabica kávé természetes édességét és gazdag aromáit.

Milyen kávéital készítéséhez ajánlott az Arabica?

Az olasz kávéművészet szerint az Arabica tökéletes eszpresszó, cappuccino és filteres kávé készítéséhez is, köszönhetően kiegyensúlyozott ízprofiljának.

A bio kávék különleges helyet foglalnak el a kávék világában. Ezek a gondosan válogatott, organikus termesztésű kávészemek szigorú követelményeknek megfelelő ültetvényekről származnak, ahol a természetes környezet és a fenntartható gazdálkodás alapvető fontosságú. A bio minősítésű kávék termesztése során mellőzik a szintetikus növényvédő szereket és műtrágyákat, így a kávészemek megőrzik természetes karakterüket és tisztaságukat. Fedezze fel a Caffé Gioia világát!

A Bio Kávék Előnyei

A bio kávék számos előnyt kínálnak a minőségtudatos kávéfogyasztók számára. A természetes termesztési módszerek révén a kávészemek megőrzik eredeti íz- és aromagazdagságukat. A vegyszermentesség nemcsak az egészség szempontjából előnyös, de a környezet védelmét is szolgálja. A bio ültetvényeken alkalmazott árnyékolásos termesztés védi a biodiverzitást és biztosítja a kávénövények optimális fejlődését. Ismerje meg Arabica kávéinkat!

Amit a Bio Kávékról Tudni Érdemes

A bio kávék termesztése és feldolgozása szigorú nemzetközi szabványok szerint történik. Az organikus minősítés megszerzéséhez az ültetvényeknek legalább három évig vegyszermentesen kell működniük. A bio kávék jellemzően magasabban fekvő területeken teremnek, ahol a természetes körülmények kedveznek a kávénövények fejlődésének. A feldolgozás során különös figyelmet fordítanak a természetes módszerek alkalmazására, megőrizve ezzel a kávé eredeti karakterét. Ismerje meg díjnyertes kávéinkat!

Bio Kávék az Olasz Kávékultúrában

Az olasz kávé és a nápolyi kávé tradíciók különleges figyelmet fordítanak a bio kávék minőségére. A dél-olasz kávékultúra értékrendjében a természetesség és az autentikusság kiemelkedő szerepet játszik. A tradicionális olasz kávé készítési módszerek tökéletesen illeszkednek a bio kávék karakteréhez, kiemelve azok természetes aromáit és íz komplexitását. A mediterrán kávékultúra és a valódi dél-olasz kávéélmény szerves részévé vált a bio kávék használata.

Tradicionális Készítési Tippek Bio Kávékhoz

Az autentikus kávékultúra különös figyelmet szentel a bio kávék megfelelő elkészítésének. A kávéművészet terén a bio kávék egyedi tulajdonságai új dimenziókat nyitnak meg. A tradicionális készítési módszerek, mint a moka vagy az eszpresszó különösen alkalmasak a bio kávék természetes ízeinek kiemelésére. Az őrlés finomsága és a víz hőmérséklete kulcsfontosságú a tökéletes végeredmény eléréséhez.

Gyakran Ismételt Kérdések
Mi különbözteti meg a bio kávét a hagyományos kávéktól?

A bio kávé termesztése során kizárólag természetes módszereket alkalmaznak, mellőzve a szintetikus növényvédő szereket és műtrágyákat. Ez nemcsak tisztább ízt eredményez, de környezetkímélő is.

Hogyan igazolható egy kávé bio minősítése?

A bio minősítést független szervezetek szigorú ellenőrzések alapján adják ki, amelyek vizsgálják a termesztési körülményeket, a feldolgozást és a teljes ellátási láncot.

Miért magasabb a bio kávék ára?

A bio kávék magasabb ára a gondosabb termesztési módszerekből, a szigorúbb minőségellenőrzésből és a kisebb hozamból adódik, ami azonban kiegyensúlyozottabb és tisztább ízvilágot eredményez.

Hogyan illeszkedik a bio kávé a nápolyi tradíciókhoz?

A nápolyi tradíció szerint a kiváló kávé alapja a tiszta, természetes alapanyag. A dél-olasz hagyomány különösen értékeli a bio kávék autentikus karakterét és tiszta ízvilágát.

Milyen készítési módszer ajánlott a bio kávékhoz?

A kávékultúra mesterei szerint a bio kávék különösen alkalmasak a hagyományos olasz készítési módokhoz, mint az eszpresszó vagy a moka, amelyek kiemelik természetes aromáikat.

A Caffé Gioia 250 grammos Bio 100% Arabica kávéja a természetes kávéélmény és a prémium olasz minőség tökéletes találkozása. A 2019-ben Superior Taste Award díjjal elismert kávénk a bio minőség és a nápolyi kávépörkölési hagyományok harmonikus ötvözete.

Technológiai kiválóság

  • Forró levegős pörkölési technológiánk megőrzi a bio kávé természetes aromáit
  • Az előmelegítéses eljárás kíméletesen kezeli az értékes kávészemeket
  • Optimal degassing technológiánk biztosítja az aromák tökéletes kibontakozását

Minőségbiztosítás

  • Superior Taste Award 2019 díjnyertes termék
  • Bio minősítés a tiszta, vegyszermentes termesztésért
  • Nemzetközi tanúsítványaink (HACCP, BRC, ISO 9001)
  • Kóser tanúsítvánnyal rendelkező termékek

A Caffé Gioia márka értékei

  • 1949 óta családi vállalkozásként ötvözzük a hagyományt az innovációval
  • Három generáció szakértelme a bio kávék világában
  • 40+ országban elismert fenntartható minőség

A 250g-os kiszerelés előnyei

  • Ideális mennyiség 2-3 heti bio kávé fogyasztáshoz
  • 30-35 eszpresszó vagy 20-25 hosszú kávé elkészítésére elegendő
  • Praktikus méret a frissesség megőrzéséhez

Szolgáltatások

  • Közvetlen import Olaszországból a maximális frissességért
  • 10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes Foxpost szállítás
  • Megbízható, országos házhozszállítás

Fedezze fel a Caffé Gioia 250 grammos, Bio 100% Arabica kávéját, és merüljön el az autentikus olasz kávékultúra páratlan ízvilágában, praktikus kiszerelésben! Tökéletes választás azok számára, akik egyszerre értékelik a prémium minőséget és a kényelmet.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért ideális a 250g-os kiszerelés bio kávé esetében?
A bio kávé esetében különösen fontos a frissesség megőrzése. A 250g-os kiszerelés lehetővé teszi, hogy a kávét az optimális időn belül elfogyasszuk, így maximálisan élvezhessük a természetes aromákat.
Hogyan őrzi meg a frissességét a bio kávé ebben a kiszerelésben?
Speciális, légmentesen záródó csomagolásunk megvédi a bio kávét a külső hatásoktól. A 250g-os mennyiség ideális ahhoz, hogy felbontás után 2-3 héten belül, csúcsminőségben elfogyasszuk.
Mennyi ideig javasolt tárolni a 250g-os bio kávét?
Bontatlan csomagolásban a bio kávé 12 hónapig megőrzi minőségét. Felbontás után javasoljuk 2-3 héten belül elfogyasztani, hogy a természetes aromák és a bio minőség maximálisan érvényesülhessen.
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.