Menü
Kosár

Szemes kávé 250g

Olasz kávé webáruház szemes kávé 250g Caffé Gioia.hu
Olasz kávé webáruház szemes kávé 250g Caffé Gioia.hu
Fedezd fel a Caffé Gioia ízvilágá, találd meg kedvenc kávéd!

   

A 250 grammos szemes kávé kiszerelésünk tökéletes választás mindazoknak, akik szeretik a változatosságot és az autentikus olasz kávéélményt. Ez a praktikus méretű csomagolás lehetővé teszi, hogy folyamatosan friss kávét fogyasszon, miközben felfedezi a nápolyi tradíció különböző ízvilágait. A kis kiszerelésnek köszönhetően többféle kávéfajtát is kipróbálhat rövid időn belül, így megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelő, tradicionális olasz kávét.

Minden 250 grammos csomagolású szemes kávénkat gondosan válogatott kávészemekből állítjuk össze, amelyeket a dél-olasz kávépörkölési hagyományok szerint készítünk el. Az egyedileg összeállított keverékeink között megtalálhatók a 100% Arabica típusok, a harmonikus Arabica-Robusta keverékek, valamint a különleges bio és koffeinmentes változatok is – mindenki megtalálhatja a számára ideális választást. Fedezze fel a Caffé Gioia világát!

A 250g-os szemes kávé előnyei

A 250 grammos kiszerelés számos előnnyel rendelkezik a nagyobb csomagolásokhoz képest. Ez a mennyiség ideális a kávéfelfedezők számára, akik szeretnék megismerni a tradicionális olasz kávékultúra különböző arcait. A kisebb kiszerelés lehetővé teszi, hogy rendszeresen váltogassa a kávéfajtákat, és mindig friss pörkölésű kávét fogyaszthasson.

A frissesség kulcsfontosságú a minőségi kávé elkészítéséhez. A 250 grammos csomagolás garantálja, hogy a kávészemek megőrizzék aromagazdagságukat, hiszen kisebb háztartásokban ideális időn belül felhasználható. A tradicionális olasz kávékultúrában különösen fontos az aromák maximális megőrzése, amit ez a praktikus kiszerelés tökéletesen biztosít.

A kisebb mennyiségnek köszönhetően könnyedén tárolható, nem foglal sok helyet a konyhában, és lehetőséget ad arra, hogy egyszerre többféle kávétípust is tartson otthonában. Ez a változatosság a nápolyi kávézási kultúra fontos eleme – a napszak, az alkalom vagy akár az évszak szerint választhatja meg a megfelelő kávét. Ismerje meg ökológiai termesztésű kávénkat!

Szakmai minőség a kisebb kiszerelésben is

A 250 grammos szemes kávéink ugyanazzal a gondossággal és szakértelemmel készülnek, mint nagyobb kiszerelésű társaik. Az egyenletes pörkölési technológiánk biztosítja, hogy a kávészemek a magtól a felszínig tökéletesen és egyenletesen pörkölődjenek, így a kávé íze harmonikus, kellemetlen kesernyés utóíz nélküli lesz. A 100% tiszta forró levegős rendszer alkalmazásával kávészemeinket égéstermék-mentesen pörköljük, megőrizve azok természetes aromáit.

Kis kiszerelésű kávéink aroma-védő technológiával készült csomagolásban kerülnek forgalomba. A védőgázas csomagolási eljárás megakadályozza az oxidációt, így biztosítva a kávé frissességének hosszú távú megőrzését. Ennek köszönhetően az autentikus olasz kávé jellegzetes aromái és ízei tökéletesen megmaradnak a felbontásig.

A minőség biztosítása érdekében a gyártási folyamatot szigorú ellenőrzési rendszer felügyeli. A HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer, valamint az ISO 9001 minőségirányítási rendszer garantálja a folyamatos és megbízható kiváló minőséget. Termékünk minőségét a BRC tanúsítvány, az FDA tanúsítvány és a kóser tanúsítvány is igazolja. A folyamatos laboratóriumi vizsgálatok és az automatizált ellenőrzési pontok rendszere biztosítja, hogy minden csomag kávé megfeleljen a legmagasabb követelményeknek. Ismerje meg díjnyertes kávéinkat!

250g-os szemes kávéink választéka

Válasszon 250 grammos szemes kávéink széles kínálatából, hogy megtalálja az ízlésének és kávéfogyasztási szokásainak leginkább megfelelő változatot. Kínálatunkban megtalálhatók a különböző Arabica-Robusta arányú keverékek, valamint a speciális igényeket kielégítő bio és koffeinmentes változatok is.

100% Arabica keverékek

A Black Blend 100% Arabica szemes kávénk kizárólag gondosan válogatott Arabica kávészemekből készül. Közép-erős pörkölésű, finom savasságú kávé, melyet a gyümölcsös jegyek és a selymes testesség jellemez. Aromájában mogyoró, karamell és enyhe citrusos jegyek fedezhetők fel. Kifejezetten ajánlott eszpresszó gépekhez, de filteres és french press készülékekhez is kiváló választás. Elegáns, finoman összetett ízvilága a valódi dél-olasz kávéélmény megtestesítője. Vásároljon Black Blend 100% Arabica szemes kávét!

A Bio 100% Arabica szemes kávénk ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, kizárólag Arabica kávészemekből készült keverék. A CCPB (EU bio) tanúsítvány garantálja a termék eredetiségét és minőségét. Közép-pörkölésű, kiegyensúlyozott savasságú, lágy és komplex ízvilágú kávé, melyet a mézes, csokoládés és virágos jegyek tesznek egyedivé. Ez a bio kávé tökéletes választás azoknak, akik környezettudatos módon szeretnének élvezetes autentikus olasz kávéélményben részesülni. Vásároljon Bio 100% Arabica szemes kávét!

Arabica-Robusta keverékek

A Gold Blend 80% Arabica szemes kávénk 80% válogatott Arabica és 20% Robusta kávészemek harmonikus keveréke. Közép-sötét pörkölésű, melynek köszönhetően kiegyensúlyozott savasságú, telt és gazdag ízvilággal rendelkezik. A kávé ízében a csokoládés, diós jegyek dominálnak, enyhe fűszeres utóízzel. A tradicionális olasz kávékultúra egyik legkedveltebb keverékaránya, amely tökéletes eszpresszó alapot biztosít, és tejjel kombinálva is kiválóan érvényesül a karakteres íze. Vásároljon Gold Blend 80% Arabica szemes kávét!

A Bio Classic 50% Arabica szemes kávénk egyenlő arányban tartalmaz bio Arabica és bio Robusta kávészemeket. Ez a keverék a nápolyi tradíció szerinti autentikus olasz kávé megtestesítője. Sötét pörkölésű, alacsony savasságú, testesebb kávé, amelyet az intenzív, földes, csokoládés ízjegyek jellemeznek. A hagyományos mediterrán kávékultúra egyik alapkeveréke, amely tökéletesen alkalmas eszpresszó és moka készítésére, és remekül állja a tejjel való kombinálást is. Vásároljon Bio Classic 50% Arabica szemes kávét!

A White Blend 40% Arabica szemes kávénk kizárólag prémium minőségű Robusta kávészemekből készül. Ez az erőteljes, karakteres kávé sötét pörkölésű, alacsony savasságú, és rendkívül intenzív ízvilággal rendelkezik. A kávé ízében a földes, fűszeres, keserűcsokoládé jegyek dominálnak. A dél-olasz kávékultúra egyik különlegessége, amely a magas koffeintartalmának köszönhetően ideális reggelre, energialöketre vágyóknak. Tökéletes választás a hagyományos olasz módon készített erős eszpresszóhoz. Vásároljon White Blend 40% Arabica szemes kávét!

A Koffeinmentes 80% Arabica szemes kávénk 80% Arabica és 20% Robusta kávészemek keveréke, amely kíméletes, természetes Swiss Water eljárással koffeinmentesített. Ez a speciális módszer lehetővé teszi, hogy a koffein eltávolítása mellett a kávé megőrizze eredeti ízkarakterét. Közép pörkölésű, kiegyensúlyozott savasságú, gazdag ízvilágú kávé, amelyben karamellás, mogyorós és enyhe fűszeres jegyek fedezhetők fel. Ideális választás azoknak, akik este is élveznék az autentikus olasz kávéélményt, vagy koffeinérzékenység miatt kerülik a hagyományos kávékat. Vásároljon Koffeinmentes 80% Arabica szemes kávét!

Superior Taste Award díjas kávéink

A Superior Taste Award egy világszerte elismert díj, amelyet az International Taste Institute ítél oda a legkiválóbb élelmiszeripari termékeknek. Az elbírálás során tapasztalt sommelier-k és séfek vakteszttel, szigorú és pártatlan kritériumok szerint értékelik a termékeket. A két aranycsillagos minősítés kiemelkedő, 80-90% közötti pontszámot jelent, amely igazolja kávéink prémium minőségét a nemzetközi piacon.

Bio 100% Arabica - 2019 Superior Taste Award

2019-ben bio, 100% Arabica kávénk elnyerte a Superior Taste Award két aranycsillagos elismerését, amely a kiemelkedő minőséget igazolja. A kávé kizárólag perui, organikus gazdálkodásból származó Arabica szemekből készül, így garantálja a tiszta és természetes kávéélményt.A közepes pörkölés lehetővé teszi, hogy az Arabica kávé gyümölcsös és virágos aromái teljes mértékben kibontakozzanak, amit a szakmai zsűri is elismert. Különösen nagyra értékelték kiegyensúlyozott savasságát, gazdag ízvilágát és kellemes, hosszan tartó utóízét, amely ötvözi az autentikus olasz kávé hagyományait és az organikus termesztés előnyeit. Vásároljon díjnyertes Bio 100% Arabica kávét!

Ízprofilok és felhasználási javaslatok

A megfelelő kávéválasztás fontos része a valódi kávéélménynek. Az alábbiakban összehasonlítjuk a különböző 250g-os szemes kávéink ízprofilját és javaslatokat adunk a felhasználásukhoz.

Reggeli kávénak különösen ajánljuk a Gold Blend 80% Arabica és a White Blend 100% Robusta keverékeinket. Ezek a kávék magasabb koffeintartalommal és karakteresebb ízvilággal rendelkeznek, így tökéletes energialöketet adnak a nap indításához, ahogy az a mediterrán kávékultúrában is megszokott.

Délutáni kávéfogyasztásra inkább a Black Blend 100% Arabica vagy a Bio 100% Arabica változatainkat javasoljuk. Ezeknek alacsonyabb a koffeintartalma, finomabb az ízviláguk, így tökéletes választást jelentenek a nap második felére, amikor a nápolyi tradíció szerint már enyhébb kávét fogyasztanak.

Eszpresszó kedvelőknek a Gold Blend 80% Arabica, a Bio Classic 50% Arabica és a White Blend 100% Robusta keverékeink nyújtják a legjobb élményt. Ezek a tradicionális olasz kávé receptúrái szerint készülnek, és tökéletesen adják vissza az autentikus olasz eszpresszó gazdag, testes, enyhén kesernyés ízvilágát.

Tejjel fogyasztott kávékhoz (cappuccino, latte) különösen ajánljuk a Gold Blend 80% Arabica és a Bio Classic 50% Arabica keverékeinket. Ezek a kávék kellően erőteljes ízvilággal rendelkeznek ahhoz, hogy a tejjel kombinálva is megőrizzék karakterüket, ahogy az a dél-olasz kávéművészet hagyományaiban is fontos szempont.

Alternatív főzési módokhoz (filter, french press, cold brew) a Black Blend 100% Arabica és a Bio 100% Arabica keverékek a legalkalmasabbak. Ezek összetett, gyümölcsös aromavilága különösen jól érvényesül a hosszabb áztatási idővel készülő kávékban, új dimenziót kölcsönözve a valódi kávéélménynek.

Gyakran Ismételt Kérdések
Mi a különbség a különböző arányú Arabica-Robusta keverékek között?

Az Arabica kávészemek általában finomabb, összetettebb ízvilágot, magasabb savtartalmat és gyümölcsös, virágos ízjegyeket biztosítanak. A Robusta ezzel szemben erősebb, testesebb, földesebb ízű és magasabb koffeintartalmú. A tradicionális olasz kávé receptúrákban különböző arányokban keverik ezeket: minél magasabb az Arabica aránya, annál finomabb, komplexebb a kávé, míg a magasabb Robusta tartalom erőteljesebb, karakteresebb italt eredményez. A nápolyi tradíció szerint a reggeli kávékban gyakran magasabb a Robusta aránya.

Mennyi ideig marad friss a 250g-os szemes kávé felbontás után?

A felbontás után a szemes kávé optimális frissességét 2-3 hétig őrzi meg megfelelő tárolás mellett. Ez az egyik legnagyobb előnye a 250g-os kiszerelésnek – a legtöbb háztartás ennyi idő alatt el tudja fogyasztani, így mindig friss kávét élvezhet. Az autentikus olasz kávékultúrában különösen fontosnak tartják a frissességet, hiszen ez alapvetően befolyásolja az ízélményt. A védőgázas csomagolásnak köszönhetően a bontatlan kávénk akár egy évig is megőrzi minőségét.

Hogyan őrizzük meg a 250g-os kiszerelésű szemes kávé aromáját?

A szemes kávé aromájának megőrzéséhez tárolja azt légmentesen záródó, sötét színű edényben, szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve. A legjobb megoldás a speciális, egyirányú szelepes kávétároló, amely kiengedit a kávéból felszabaduló gázokat, de nem engedi be az oxigént. A valódi dél-olasz kávéélmény érdekében ne tárolja a kávét hűtőben vagy fagyasztóban, mert ez károsíthatja az aromákat, és a kávé könnyen magába szívhatja a környező illatokat.

Milyen jellegű kávékeverékeket kedvelnek az olaszok a reggeli eszpresszóhoz?

A nápolyi tradíció szerint a reggeli eszpresszóhoz az olaszok általában az erőteljesebb, testesebb kávékeverékeket részesítik előnyben. Ezek jellemzően 50-70% Arabica és 50-30% Robusta keverékek, amelyek intenzív ízt, gazdag krémát és magasabb koffeintartalmat biztosítanak. A mediterrán kávékultúrában a reggeli eszpresszó rövid, erős, és gyakran állva, a bárpultnál fogyasztják. A mi kínálatunkból ehhez a Gold Blend 80% Arabica vagy a Bio Classic 50% Arabica keverékek állnak legközelebb.

Miért ideális a 250g-os kiszerelés a tradicionális olasz kávékultúra megismeréséhez?

A 250g-os kiszerelés tökéletes választás a tradicionális olasz kávékultúra felfedezéséhez, mert lehetővé teszi többféle autentikus olasz kávé kipróbálását rövid időn belül. Az olasz kávézási szokások és a kávéművészet megismeréséhez érdemes megtapasztalni a különböző kávékeverékek ízvilágát, a nápolyi kávé erőteljes karakterétől kezdve a finomabb észak-olasz változatokig. A kisebb kiszerelésnek köszönhetően folyamatosan friss kávét fogyaszthat, ami a valódi kávéélmény alapvető feltétele.

jsonCopy
Tételek 1 től 6-ig / összesen 6 (1 oldal)
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.