



Vélemények
- Súly: 250.00g
- Dimensions Méretek: 4.50cm x 8.00cm x 14.50cm
- EAN: 8007387003817
Ez egy 80% Arabica és 20% Robusta arányú őrölt kávékeverék. A magasabb Arabica tartalomnak köszönhetően a kávé lágy és enyhén savas, miközben telt ízvilágot kínál. A Robusta jelenléte karakteresebb aromát ad, valamint bársonyos crema réteggel koronázza meg az italt. Mindehhez pedig minimális koffeintartalom társul.
A Caffé Gioia Koffeinmentes őrölt kávénk (250g) egy gondosan válogatott, 80% Arabica és 20% Robusta keverékből készül, amely a kávé élvezetének teljes értékű élményét kínálja koffein nélkül is. Különleges koffeinmentesítési eljárásunknak köszönhetően a kávé megőrzi karakteres aromáit és harmonikus ízvilágát, miközben mentesül a koffein élénkítő hatásától.
Kávénk határozott, aromás illattal rendelkezik, amely a frissen őrölt kávébab minden gazdagságát magában hordozza. Közepesen testes, kiegyensúlyozott szerkezete lehetővé teszi, hogy a napszak bármely szakában élvezhesse a valódi kávé ízét. Erőteljes, markáns intenzitása biztosítja, hogy a koffeinmentesítés ellenére is autentikus kávéélményben részesüljön, míg közepes, klasszikus pörkölési szintje tökéletes egyensúlyt teremt a savas jegyek és a pörkölési aromák között. Fedezze fel koffeinmentes kávéválasztékunkat!
Részletes termékjellemzők
Kávénk légmentes, védőgázas csomagolásának köszönhetően az aromák tökéletesen megőrződnek. A csomagolásban található egyirányú szeleprendszer lehetővé teszi, hogy a frissen pörkölt kávéból felszabaduló gázok távozzanak, miközben a külső levegő és nedvesség nem juthat be. Ez biztosítja, hogy a kávé frissessége és aromái hosszú ideig megmaradjanak. Felbontás után javasolt a kávét az eredeti csomagolásban, légmentesen lezárva, hűvös, száraz helyen tárolni, így megőrizve frissességét akár 6 hónapig.
Koffeinmentes őrölt kávénk ideális választás hagyományos kotyogós kávéfőzőhöz, dugattyús french presshez vagy filteres készítéshez. Az optimális ízélmény érdekében csészénként 7-8 gramm őrölt kávé használatát javasoljuk. Különösen ajánljuk esténként, amikor már nem ajánlott koffeint fogyasztani, vagy azoknak, akik érzékenyek a koffeinre, de nem akarnak lemondani a valódi olasz kávé élményéről. Kiválóan párosítható desszertekkel, különösen csokoládés süteményekkel vagy mandulás kekszekkel, de önmagában is tökéletes választás egy nyugodt pillanathoz. További őrölt kávéink
Olasz kávékultúra és tradíció
A Caffé Gioia koffeinmentes őrölt kávénk az autentikus nápolyi tradíció minden eleganciáját magában hordozza. Dél-olasz hagyományaink szerint a tökéletes kávé nem csupán a koffein élénkítő hatásáról szól, hanem a kávézás rituáléjáról és a gazdag ízélményről is. Éppen ezért koffeinmentes kávénk fejlesztésekor is azt tartottuk szem előtt, hogy az olasz kávéházak hangulatát és a mediterrán kávékultúra minden szépségét megőrizzük. Termékünk bizonyítja, hogy a valódi dél-olasz kávéélmény a nap minden szakában, koffein nélkül is átélhető, miközben megőrzi az eredeti olasz kávékultúra minden fontos jellemzőjét. Ismerje meg 100% Arabica kávéválasztékunkat!
Nápolyi tradíciók és felhasználási módok
Az olasz kávézási szokások évszázados hagyományai szerint a kávé nem csupán egy ital, hanem egy különleges társadalmi és kulturális élmény része. A valódi dél-olasz kávéélmény középpontjában az ízek és aromák élvezete áll, függetlenül a koffein jelenlététől. Nápolyban a koffeinmentes kávé választása egyre népszerűbb az esti órákban, amikor az emberek továbbra is élvezni szeretnék a kávézás rituáléját, de már nem kívánják a koffein élénkítő hatását. A tradicionális olasz kávé készítési módszerei tökéletesen alkalmazhatók koffeinmentes változatunkra is, így a hagyományos moka kannában vagy kotyogós kávéfőzőben készített kávé ugyanolyan autentikus élményt nyújt, mint koffeintartalmú társai.
Felhasználási módok
A Caffé Gioia Koffeinmentes őrölt kávé (80% Arabica) különleges összetételének köszönhetően megőrzi a kávé karakteres ízét és aromáját, miközben mentesül a koffein élénkítő hatásától. Kiegyensúlyozott savassága és közepesen testes szerkezete ideálissá teszi különféle elkészítési módokhoz, lehetővé téve, hogy a nap bármely szakában élvezhesse az autentikus olasz kávé élményét.
- ☕ Klasszikus presszó – Tradicionális kotyogós kávéfőzőben vagy presszógépben elkészítve koffeinmentes kávénk ugyanolyan gazdag ízprofilt nyújt, mint hagyományos társai. Az intenzív, mégis koffeinmentes élmény tökéletes választás ebéd után vagy a délutáni órákban.
- 🍦 Affogato desszert – Egy gombóc vaníliafagylaltra öntött forró koffeinmentes presszó különleges kontrasztot teremt, amely esti desszertként is bátran fogyasztható, hiszen nem zavarja meg az éjszakai pihenést.
- 🥛 Tejeskávé variációk – Cappuccino, latte vagy macchiato készítéséhez is kiváló alapot biztosít. A krémes tejhab és a karakteres kávéíz tökéletesen kiegészítik egymást, miközben koffeinmentességének köszönhetően akár a lefekvéshez közeli időpontban is élvezhető.
- 🧁 Tiramisuhoz és kávés desszertekhez – Koffeinmentes kávénk tökéletes alapanyag olyan hagyományos olasz desszertekhez, mint a tiramisu vagy a kávés panna cotta. Az eredeti ízélmény megmarad, miközben a vendégek nyugodtan élvezhetik a desszertet az esti órákban is.
A Caffé Gioia Koffeinmentes őrölt kávé sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy a kávé szerelmesei a nap 24 órájában élvezhessék kedvenc italukat anélkül, hogy aggódniuk kellene a koffein stimuláló hatása miatt. Minden csészével a nápolyi kávékultúra autentikus élményét kínáljuk – koffein nélkül is. Fedezze fel a Caffé Gioia világát!
Minőségbiztosítás és tanúsítványok
A Caffé Gioia minőségbiztosítási rendszere biztosítja, hogy koffeinmentes őrölt kávénk ugyanolyan magas minőségi követelményeknek feleljen meg, mint hagyományos kávéink. Koffeinmentes kávéink előállításakor különös figyelmet fordítunk a koffeinmentesítési folyamat precíz ellenőrzésére, hogy a kávé megőrizze gazdag aromavilágát és karakteres ízprofilját. A svájci vizes eljárás, melyet a koffein eltávolítására használunk, kíméletes és természetes módszer, amely nem igényel kémiai oldószereket. Minden egyes tételt szigorú laboratóriumi vizsgálatoknak vetünk alá, melyek során ellenőrizzük a koffeinmentesítés hatékonyságát és a minőségi paraméterek megfelelőségét. A nyomonkövetési rendszerünk lehetővé teszi, hogy a termék útját a származási helyétől a csomagolásig figyelemmel kísérjük, biztosítva a termék integritását és minőségét. Termékünk minőségét a BRC tanúsítvány, az ISO 9001 minőségirányítási rendszer és az kóser tanúsítvány is garantálja. Az antiallergén tanúsítvány különösen fontos azok számára, akik érzékenységgel küzdenek, hiszen igazolja, hogy termékünk allergénmentes környezetben készül. Mindezek együttesen biztosítják, hogy az autentikus olasz kávé valódi kávéélményét nyújthassuk a koffeinmentes változatban is. Kóstolja meg Superior Taste Award díjas kávéinkat!
Modern technológia a tökéletes ízért
A Caffé Gioia ökológiai pörkölési technológiája különösen fontos szerepet játszik koffeinmentes kávéink esetében, ahol a koffeinmentesítési folyamat után a megfelelő pörkölés biztosítja az aromák maximális kibontakozását. A 100% tiszta forró levegős rendszerünk lehetővé teszi, hogy a koffeinmentesített kávészemeket egyenletesen pörköljük a magtól a felszínig, így elérve a tökéletes ízharmóniát. A hősokk-mentes előmelegítés kíméletesen kezeli a már érzékenyebb, koffeinmentesített szemeket, míg az égéstermék-mentes folyamat biztosítja, hogy semmiféle nemkívánatos mellékíz ne keveredjen a kávé természetes aromáival. Modern gyártósoraink és a fejlett technológiai háttér garantálják a koffeinmentes őrölt kávé konzisztens minőségét minden csomagban. Védőgázas csomagolásunknak köszönhetően a frissen pörkölt kávé aromái hosszú ideig megőrződnek, az aroma-védő technológia pedig biztosítja, hogy a környezeti hatások ne befolyásolhassák a kávé minőségét. Környezetbarát csomagolóanyagaink használatával nem csak a kávé minőségét, de bolygónk védelmét is szem előtt tartjuk. Ennek a komplex és átgondolt technológiai folyamatnak köszönhetően a Caffé Gioia koffeinmentes őrölt kávéja a koffein élénkítő hatása nélkül is teljes értékű kávéélményt nyújt a valódi olasz kávék kedvelőinek.
Gyakran Ismételt Kérdések
Milyen ízvilággal rendelkezik a koffeinmentes őrölt kávé?
Koffeinmentes őrölt kávénk határozott, aromás illattal és kiegyensúlyozott ízvilággal rendelkezik. A 80% Arabica tartalom biztosítja a kávé kellemesen gyümölcsös jegyeit és enyhe édességét, míg a 20% Robusta hozzáadja a szükséges testességet és karaktert. A közepes pörkölési szint tökéletes egyensúlyt teremt a savas jegyek és a pörkölési aromák között.
Valóban ugyanolyan ízélményt nyújt, mint a koffeintartalmú kávé?
Igen, különleges svájci vizes koffeinmentesítési eljárásunknak köszönhetően a kávé megőrzi eredeti ízprofilját és aromáit. A gondosan kidolgozott folyamat során csak a koffeint távolítjuk el, miközben megőrizzük a kávé lényeges összetevőit, így az ízélmény gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a hagyományos kávétól.
Hogyan készítsem el a legjobb koffeinmentes kávét?
A koffeinmentes őrölt kávénk kiválóan alkalmas hagyományos kotyogós kávéfőzőhöz, dugattyús french presshez vagy filteres készítéshez. Az optimális ízélmény érdekében csészénként 7-8 gramm őrölt kávé használatát javasoljuk. Kotyogós kávéfőzőben ne nyomkodja le a kávét, hagyja lazán a szűrőben, és közepes lángon főzze, hogy elkerülje a kesernyés mellékízt.
Meddig őrzi meg frissességét a koffeinmentes őrölt kávé?
Védőgázas csomagolásunknak köszönhetően a bontatlan kávé minőségét a csomagoláson feltüntetett időpontig garantáljuk. Felbontás után javasolt a kávét az eredeti csomagolásban, légmentesen lezárva, hűvös, száraz helyen tárolni. Így a kávé frissessége kb. 3-4 hétig optimális marad. Nem javasoljuk a kávé hűtőben vagy fagyasztóban való tárolását, mert nedvességet szívhat magába, ami ronthatja az ízét.
Milyen folyamattal távolítják el a koffeint a kávéból?
Koffeinmentes kávénk készítésekor a svájci vizes eljárást alkalmazzuk, amely egy természetes, oldószermentes folyamat. Ennek során a zöld kávészemeket először vízgőzzel kezelik, hogy megnyissák a sejt-szerkezetüket, majd speciális vízzel vonják ki a koffeint, megőrizve közben az értékes aromaanyagokat. Ez a kíméletes eljárás biztosítja, hogy a koffein eltávolítása mellett a kávé megőrizze jellegzetes ízeit és aromáit.
Van hagyománya a koffeinmentes kávénak az olasz kávékultúrában?
Az olasz kávékultúrában a koffeinmentes kávé, vagy ahogy Olaszországban nevezik, a "caffè decaffeinato" az 1980-as évektől kezdett elterjedni, és mára teljesen elfogadott része a nápolyi kávétradíciónak. Az olaszok különösen értékelik a lehetőséget, hogy este is élvezhetik a kávé ízét és rituáléját anélkül, hogy az befolyásolná az alvást. Nápolyban sokan este egy koffeinmentes eszpresszóval zárják a vacsorát, megtartva a kávézás társasági élményét, de elkerülve a koffein élénkítő hatását.