Menü
Kosár

Szemes kávé 1000g

Olasz kávé webáruház szemes kávé 1000g Caffé Gioia.hu
Olasz kávé webáruház szemes kávé 1000g Caffé Gioia.hu
Fedezd fel a Caffé Gioia ízvilágá, találd meg kedvenc kávéd!

   

Az 1000g kiszerelésű szemes kávéink a nápolyi tradíción alapuló, autentikus olasz kávékultúra igazi megtestesítői. A nagyobb kiszerelés különösen azoknak ajánlott, akik rendszeresen fogyasztanak minőségi kávét, és értékelik a gazdaságos, hosszú távú tervezés előnyeit. Ezek a gazdag aromájú olasz kávék megfelelő tárolás mellett hosszú ideig megőrzik kivételes minőségüket, ideálisak nagyobb háztartások, irodák, valamint kávézók számára is.

Széles termékpalettánk lehetővé teszi, hogy minden kávéfogyasztó megtalálja az ízléséhez leginkább illő összetételű keveréket, legyen szó akár a gyümölcsös jegyekben gazdag 100% Arabica kávéról, vagy a karakteres, testes, magasabb koffeintartalmú Robusta keverékekről. Az 1 kilogrammos kiszerelés különösen gazdaságos megoldást kínál a tudatos vásárlók számára, akik számára fontos a konzisztens minőség és a tradicionális olasz kávéélmény. Fedezze fel a Caffé Gioia világát!

Az 1000 grammos szemes kávé előnyei

Az 1000 grammos kiszerelésű szemes kávéink számos előnyt kínálnak a rendszeres kávéfogyasztók számára. Elsősorban kiemelkedően jó ár-érték arányt biztosítanak, hiszen a nagyobb kiszerelésnek köszönhetően jelentős megtakarítást érhet el a kisebb csomagokhoz képest. Ez különösen fontos azoknak, akik számára a mindennapos kávéfogyasztás elengedhetetlen, mégis szeretnének tradicionális olasz kávéélményt megfizethető áron.

A nagyobb kiszerelés környezetvédelmi szempontból is előnyösebb választás, hiszen kevesebb csomagolóanyagot igényel, így ökológiai lábnyoma is kisebb. Ez tökéletesen illeszkedik a mediterrán kávékultúra értékrendjéhez, ahol a természet tisztelete és a fenntarthatóság mindig is fontos szerepet játszott.

Az 1000 grammos csomagolás praktikus választás irodák, vendéglátóhelyek számára is, ahol fontos szempont a folyamatos kávéellátás biztosítása. Modern csomagolási technológiánknak köszönhetően a kávészemek frissessége hosszú ideig megőrizhető, különösen, ha betartják az ajánlott tárolási feltételeket. A beépített szeleppel ellátott csomagolás megakadályozza a levegő bejutását, miközben a frissen pörkölt kávéból felszabaduló gázok távozhatnak.Ismerje meg bio kávé választékunkat!

Professzionális minőség nagyobb kiszerelésben

Az 1000g-os szemes kávéink kiemelkedő minőségét az egyenletes pörkölési technológiánk garantálja, amely biztosítja, hogy a kávészemek a magjuktól a felszínükig tökéletesen egyenletesen pörkölődjenek. A 100% tiszta forró levegős rendszerünk hősokk-mentes előmelegítést és égéstermék-mentes folyamatot biztosít, ami lehetővé teszi, hogy a kávé természetes aromái maximálisan érvényesüljenek.

Az 1 kilogrammos csomagolás speciálisan kialakított, egyirányú szeleppel van ellátva, amely engedi távozni a frissen pörkölt kávéból felszabaduló gázokat, miközben megakadályozza a levegő és a nedvesség bejutását. Az aroma-védő csomagolási technológiánk megőrzi a kávé frissességét és intenzív ízvilágát akár hónapokon keresztül is. A felbontás után javasoljuk, hogy a kávét légmentesen zárható, száraz, hűvös helyen tárolja, távol az erős illatoktól és közvetlen napfénytől.

Termékeink minőségét a BRC tanúsítvány, az ISO 9001 minőségirányítási rendszer és az antiallergén tanúsítvány is garantálja. A minőségbiztosítási folyamataink részeként folyamatos laboratóriumi vizsgálatokat és rendszeres mintavételezést végzünk, valamint szigorú nyomonkövetési rendszert működtetünk, amely a kávé útját a termesztési helyétől egészen a csomagolásig ellenőrzi. A HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerünk és a kóser tanúsítvány további bizonyítékai annak, hogy kávéink megfelelnek a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeknek. Ismerje meg díjnyertes kávéinkat!

1000g-os szemes kávé választékunk

Az autentikus olasz kávékultúra gazdag hagyományait követve különböző Arabica-Robusta arányú keverékeket kínálunk, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésének és kávéfogyasztási szokásainak leginkább megfelelő változatot. Kávéink gondosan válogatott, prémium minőségű kávészemekből készülnek, a tradicionális olasz pörkölési eljárások tiszteletben tartásával.

Magas Arabica tartalmú keverékek (80-100%)

A Black Blend 100% Arabica kávénk kizárólag gondosan válogatott Arabica kávészemekből készül, melyek Közép- és Dél-Amerika magasan fekvő ültetvényeiről származnak. Közepes pörkölési fokának köszönhetően kiegyensúlyozott savtartalom és gazdag ízvilág jellemzi, melyben a gyümölcsös és csokoládés jegyek harmonikusan keverednek enyhe mogyorós utóízzel. Tökéletes választás filteres kávéfőzéshez vagy francia préshez, de eszpresszó készítésére is kiváló az intenzív aromákat kedvelőknek. Vásároljon Black Blend 100% Arabica szemes kávét!

A Brown Blend 90% Arabica kávénk 90% válogatott Arabica és 10% minőségi Robusta kávészemek egyedi keveréke. Ez az összetétel biztosítja a kávé gazdag, komplex ízvilágát, miközben a Robusta hozzáadott karaktere mélyebb testességet és selymes krémes habot eredményez. Középerős pörkölésű kávénk mogyorós, karamellás jegyeket hordoz, enyhe citrusos felhanggal. Elsősorban eszpresszó készítésére ajánljuk, de automatakávéfőzőkhöz is kitűnő választás. Vásároljon Brown Blend 90% Arabica szemes kávét!

A Gold Blend 80% Arabica kávénk a nápolyi tradíciókat követve 80% Arabica és 20% Robusta szemek keveréke, amely tökéletes egyensúlyt teremt a gazdag ízvilág és a testes karakter között. Közepes-sötét pörkölésének köszönhetően csokoládés, diós aromák dominálnak benne, enyhe fűszeres utóízzel. Ezt a keveréket kifejezetten eszpresszó készítésére fejlesztettük ki, de tejjel kombinálva cappuccino vagy latte készítéséhez is ideális választás. A Superior Taste Award díjazottja, a valódi olasz kávéházak tradicionális keveréke. Vásároljon Gold Blend 80% Arabica szemes kávét!

Közepes Arabica tartalmú keverékek (50-60%)

A Green Blend 60% Arabica kávénk a dél-olasz kávézási kultúra megtestesítője, amely 60% válogatott Arabica és 40% prémium Robusta kávészemekből áll. Ez a mediterrán kávékultúrában népszerű arány biztosítja a kiegyensúlyozott, karakteres ízt és a gazdag krémréteget. Közepes-sötét pörkölésének köszönhetően határozott, földes jegyek jellemzik, csokoládés és karamellás tónusokkal. 2020-ban elnyerte a Superior Taste Award két arany csillagos minősítését. Klasszikus olasz eszpresszó készítéséhez tökéletes, és tejjel kombinálva is harmonikus ízélményt nyújt. Vásároljon Green Blend 60% Arabica szemes kávét!

A Bio Classic 50% Arabica kávénk bio minősítésű ültetvényekről származó, 50% Arabica és 50% Robusta kávészemek egyenlő arányú keveréke. Az organikus termesztés különleges, tiszta ízprofilt kölcsönöz ennek a kávénak, amelyet a CCPB (EU bio) tanúsítvány is igazol. Közepesen sötét pörkölésű, testes kávénk a földes, fűszeres aromák és a kiegyensúlyozott savasság tökéletes harmóniáját kínálja. Klasszikus olasz eszpresszó készítéséhez ajánljuk, különösen azoknak, akik értékelik a hagyományos nápolyi kávézási szokásokat és a környezettudatos fogyasztást. Vásároljon Bio Classic 50% Arabica szemes kávét!

Alacsony Arabica tartalmú keverékek (30-40%)

A White Blend 40% Arabica kávénk 40% válogatott Arabica és 60% minőségi Robusta kávészemek keveréke, amely a tradicionális olasz kávékeverékek hagyományait követi. Ez a dél-olasz kávékultúrában népszerű arány erőteljes, karakteres kávét eredményez, fokozott koffeintartalommal. Sötét pörkölésű kávénk intenzív, határozott ízű, melyben a csokoládés, karamellás jegyek dominálnak, minimális savassággal. Tökéletes választás erős reggeli eszpresszóhoz, valamint tejjel készült kávéitalokhoz, ahol a kávé íze a tejben is határozottan érvényesül.Vásároljon White Blend 40% Arabica szemes kávét!

A Silver Blend 30% Arabica kávénk 30% gondosan válogatott Arabica és 70% minőségi Robusta szemekből áll, ami kiemelkedő testességet és gazdag krémréteget biztosít. Ez a keverék a nápolyi tradíció megtestesítője, ahol a kávé ereje és karaktere kiemelt fontosságú. Sötét pörkölésű kávénk határozott, kissé édes, földes ízvilágú, magas koffeintartalommal. Különösen alkalmas eszpresszó és ristretto készítéséhez, valamint a tejjel készült olasz kávéspecialitásokhoz, amelyeknél elvárás a kávé karakterének dominanciája. Vásároljon Silver Blend 30% Arabica szemes kávét!

Az Avana Blend 30% Arabica kávénk különleges keverék, amely 30% válogatott dél-amerikai Arabica és 70% vietnámi Robusta kávészemekből készül. Ez a mediterrán kávékultúrában kedvelt összetétel biztosítja a kávé gazdag krémrétegét és markáns jellegét. Közepesen sötét pörkölése révén kiegyensúlyozott, mély íz jellemzi, csokoládés és diós jegyekkel, enyhe fűszeres utóízzel. Ideális választás a reggeli rövid eszpresszóhoz és különösen az olaszos tejeskávé specialitásokhoz, ahol a kávé ízének határozottan kell érvényesülnie a tejben.Vásároljon Avana Blend 30% Arabica szemes kávét!

Speciális keverékek

A Strong Silver Blend 100% Robusta kávénk kizárólag gondosan válogatott, prémium minőségű Robusta kávészemekből készül, elsősorban vietnámi és indiai ültetvényekről. Ez a 2018-as Superior Taste Award két arany csillagos díjazottja kiemelkedően magas koffeintartalommal, intenzív testességgel és gazdag, vastag krémréteggel rendelkezik. Sötét pörkölésének köszönhetően markáns, karcos íz jellemzi, melyben a földes, fás jegyek dominálnak, minimális savassággal. Kifejezetten azoknak ajánljuk, akik az intenzív, erőteljes kávét kedvelik, vagy fokozott éberségre van szükségük. Ideális választás autentikus nápolyi stílusú erős reggeli eszpresszóhoz. Vásároljon Strong Silver Blend 100% Robusta szemes kávét!

A Bio 100% Arabica kávénk kizárólag organikus gazdálkodásból származó, magas minőségű Arabica kávészemekből készül, melyek főként perui bio ültetvényekről származnak. A 2019-es Superior Taste Award két arany csillaggal kitüntetett kávénk közepes pörkölésű, ami lehetővé teszi a kávé természetes ízeinek tökéletes kibontakozását. Kiemelkedő gyümölcsös és virágos jegyek jellemzik, kiegyensúlyozott savassággal és mézes utóízzel. A CCPB (EU bio) tanúsítvány garantálja a termék organikus minőségét. Különösen filteres, valamint alternatív kávékészítési módokhoz ajánljuk, de kiváló eszpresszóként is a lágyabb, aromásabb ízeket kedvelőknek. Vásároljon Bio 100% Arabica szemes kávét!

Superior Taste Award díjas kávéink

A Superior Taste Award az International Taste Institute által adományozott rangos elismerés, amelyet a világ legjobb élelmiszeripari termékei kaphatnak meg. A díjazás során szakképzett sommelier-k és séfek végzik a termékek vaktesztjét, szigorú és objektív szempontok alapján értékelve azokat. A két arany csillagos minősítés különösen kiváló (80-90% közötti) értékelést jelent, ami a kávéink kiemelkedő minőségét bizonyítja a nemzetközi piacon.

Strong Silver Blend - 2018 Superior Taste Award

A Strong Silver Blend 100% Robusta kávénk 2018-ban nyerte el a Superior Taste Award két arany csillagos minősítését. Ez a prémium minőségű, vietnámi és indiai ültetvényekről származó tiszta Robusta kávé kiemelkedően magas koffeintartalommal és intenzív testességgel rendelkezik. A nápolyi kávékultúra hagyományait követő sötét pörkölési eljárásunknak köszönhetően karakteres, markáns ízvilággal bír, amely tökéletesen megtestesíti a dél-olasz kávé esszenciáját. A zsűri különösen értékelte a kávé harmonikus, komplex ízprofilját, amely a magas Robusta tartalom ellenére is kiegyensúlyozott és élvezetes maradt. Vásároljon díjnyertes Strong Silver Blend kávét!

Bio 100% Arabica - 2019 Superior Taste Award

Bio 100% Arabica kávénk 2019-ben érdemelte ki a Superior Taste Award két arany csillagos elismerését. Ez a kizárólag organikus gazdálkodásból származó, perui Arabica kávészemekből készülő termékünk a tiszta, természetes kávéélmény megtestesítője. Közepes pörkölési fokának köszönhetően megőrzi az Arabica kávé jellegzetes gyümölcsös és virágos jegyeit, amit a szakmai zsűri is kiemelkedőnek értékelt. A bírálók különösen dicsérték a kávé kiegyensúlyozott savassági szintjét, komplex ízprofilját és hosszan tartó, kellemes utóízét, amely tökéletesen tükrözi az autentikus olasz kávé tradícióit, miközben az organikus termesztés előnyeit is magában hordozza. Vásároljon díjnyertes Bio 100% Arabica kávét!

Green Blend 60% Arabica - 2020 Superior Taste Award

Green Blend 60% Arabica kávénk 2020-ban nyerte el a Superior Taste Award két arany csillagos minősítését. Ez a tradicionális olasz kávé 60% válogatott Arabica és 40% prémium Robusta kávészemek harmonikus keveréke, amely tökéletesen megtestesíti a mediterrán kávékultúra esszenciáját. A zsűri különösen értékelte a közepes-sötét pörkölésű kávé kiegyensúlyozott ízprofilját, ahol az Arabica gyümölcsös, aromás jegyei tökéletes harmóniában vannak a Robusta testességével és mélységével. A bírálók kiemelték a kávé gazdag csokoládés és karamellás tónusait, valamint a hosszan tartó, kellemes utóízét, amely a valódi nápolyi tradíció jegyeit hordozza. Vásároljon díjnyertes Green Blend 60% Arabica kávét!

1000g-os szemes kávéink professzionális felhasználása

Az 1000g-os szemes kávéink sokoldalú felhasználhatóságuknak köszönhetően különböző környezetekben is kiváló választást jelentenek. Otthoni felhasználás esetén javasoljuk, hogy a kávét felbontás után kisebb adagokban, légmentesen záródó, sötét tárolóedényben tartsa, lehetőleg szobahőmérsékleten. A nagyobb mennyiségű kávé előnye, hogy hosszabb időn át biztosítja az azonos ízprofilt és minőséget, így a kávéélmény mindig konzisztens marad.

Irodai környezetben különösen gazdaságos megoldást jelentenek nagyobb kiszerelésű szemes kávéink, amelyek automata kávégépekhez ideálisak. A Gold Blend 80% Arabica vagy a Green Blend 60% Arabica keverékeink tökéletes választást jelentenek olyan környezetbe, ahol különböző ízlésű kollégák fogyasztanak kávét. Ezek a kiegyensúlyozott keverékek tisztán és tejjel kombinálva is kiváló ízélményt nyújtanak.

Kis kávézók számára különösen ajánljuk a díjnyertes keverékeinket, mint a Strong Silver Blend, a Bio 100% Arabica vagy a Green Blend 60% Arabica, amelyek az autentikus olasz kávé élményét nyújtják vendégeiknek. Professzionális eszpresszó gépekhez a White Blend 40% Arabica és a Silver Blend 30% Arabica keverékek ideálisak, amelyek gazdag krémréteget és intenzív, karakteres ízt biztosítanak.

Nagyobb rendezvényekhez, ahol jelentős mennyiségű kávéra van szükség, a Brown Blend 90% Arabica és a Gold Blend 80% Arabica keverékeink kiváló választást jelentenek, mivel ezek a kávék kiegyensúlyozott ízvilágukkal széles közönség ízlését elégítik ki. A tradicionális olasz kávézási kultúrát követve, ezek a keverékek tökéletesen működnek különböző kávéfőzési módszerekkel, a filteres készítéstől az eszpresszó gépekig.

Az 1000g-os kiszerelés professzionális felhasználóink számára kiemelkedő költséghatékonyságot biztosít, miközben a valódi kávéélmény minden csésze kávéban megjelenik. A nápolyi hagyományokat követő pörkölési eljárásunk garantálja, hogy minden kávénk a dél-olasz kávékultúra autentikus ízvilágát közvetítse, legyen szó akár otthoni, akár vállalati felhasználásról.


Gyakran Ismételt Kérdések
Hogyan tároljuk megfelelően az 1kg-os kiszerelésű szemes kávét felbontás után?

A felbontott szemes kávét érdemes légmentesen záródó, sötét színű tárolóedényben tartani, szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől és erős szagoktól távol. Nem javasoljuk a hűtőben történő tárolást, mert a kávé könnyen magába szívja a hűtőben lévő illatokat, és a páratartalom-változás is kedvezőtlenül befolyásolja az aromáját. Nagyobb mennyiség esetén praktikus megoldás lehet kisebb adagokat elkülöníteni a napi fogyasztáshoz, míg a maradék kávét az eredeti, lezárt csomagolásban őrizzük meg.

Milyen különbségek vannak az alacsony és magas Arabica tartalmú keverékek között?

A magas Arabica tartalmú keverékek (80-100%) általában finomabb, aromásabb ízt biztosítanak gyümölcsös, virágos jegyekkel és magasabb savtartalommal. Ezzel szemben az alacsony Arabica tartalmú (30-40%) keverékek erőteljesebbek, markánsabbak, magasabb koffeintartalommal és intenzívebb testességgel rendelkeznek. A tradicionális nápolyi kávékultúrában mindkét típusnak megvan a maga szerepe: a magas Arabica tartalmúak alkalmasabbak alternatív kávékészítési módokhoz és önmagukban fogyasztva, míg az alacsonyabb Arabica tartalmú keverékek ideálisak eszpresszóhoz és tejjel készült kávéitalokhoz, ahol a kávé karakterének dominálnia kell.

Mennyi ideig tartható el az 1kg-os szemes kávé felbontás után?

Megfelelő tárolás mellett az 1kg-os szemes kávénk a felbontást követően 3-4 hétig őrzi meg optimális ízét és aromáját. A szemes kávé előnye, hogy jóval tovább marad friss, mint az őrölt változat, mivel a kávészemek belseje védve marad a levegő oxidáló hatásától. Légmentesen záródó tárolóban, szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve akár 1-2 hónapig is elfogadható minőségű maradhat, bár az idő előrehaladtával az aromák fokozatosan veszítenek intenzitásukból. A mediterrán kávékultúrában fontos a frissesség, ezért nagyobb mennyiség esetén érdemes a kávét kisebb adagokban elkülönítve tárolni.

Miért választanak a professzionális olasz baristák különböző Arabica-Robusta arányú kávékat?

A professzionális olasz baristák a különböző Arabica-Robusta arányú keverékeket a tradicionális olasz kávékultúra alapján, célzottan választják ki az elkészítendő kávéital és a felszolgálás időpontja szerint. A reggeli órákban általában az alacsonyabb Arabica tartalmú, erősebb keverékeket preferálják, amelyek intenzív ízt és magasabb koffeintartalmat biztosítanak. Délután és este inkább a magasabb Arabica tartalmú, finomabb keverékeket részesítik előnyben. A nápolyi hagyományok szerint az eszpresszóhoz ideális a 30-50% Arabica tartalmú keverék, amely gazdag crema réteget és karakteres ízt biztosít, míg a filteres és más alternatív kávékészítési módokhoz a 80-100% Arabica tartalmú keverékeket javasolják, amelyek jobban kiemelik a kávé komplex aromáit.

Hogyan alakult ki az Arabica-Robusta keverékek változatos hagyománya Olaszországban?

Az Arabica-Robusta keverékek változatos hagyománya a dél-olasz kávékultúrában, különösen Nápolyban alakult ki a 20. század során. Kezdetben az olasz kávépörkölők kényszerűségből kezdtek Robusta kávét keverni az értékesebb Arabica mellé a két világháború közti gazdasági nehézségek idején. Hamar felismerték azonban, hogy a Robusta nem csupán költséghatékony összetevő, hanem karakterisztikus ízt, testességet és gazdag krémréteget (crema) ad az eszpresszónak, ami az autentikus olasz kávéélmény meghatározó jellemzője lett. A mediterrán kávékultúrában a különböző arányú keverékek fejlesztése művészetté vált, és ma már a tradicionális olasz kávé ismérve, hogy a pörkölőmesterek saját receptúrájuk szerint alakítják ki egyedi keverékeiket a különböző felhasználási céloknak megfelelően.

Tételek 1 től 10-ig / összesen 10 (1 oldal)
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.