Menü
Kosár

Szemes kávé koffeinmentes 80% Arabica 250g

       

    Szemes kávé koffeinmentes 80% Arabica 250g
    Szemes kávé koffeinmentes 80% Arabica 250g
    Szemes kávé koffeinmentes 80% Arabica 250g
    Szemes kávé koffeinmentes 80% Arabica 250g

Vélemények

új vélemény

Rossz Kiváló
Szemes kávé koffeinmentes 80% Arabica 250g
  • Súly: 250.00g
  • Dimensions Méretek: 9.00cm x 5.00cm x 24.00cm
  • EAN: 8007387003862
2.253Ft
Nettó ár: 1.774Ft

Caffé Gioia Koffeinmentes 80% Arabica és 20% Robusta őrölt kávé. A kávékeverék testes az arabica többletnek köszönhetően lágy, kissé savanykás, karakterét és bársonyos crema rétegét a robusta kávénak köszönheti. Mindezt minimális koffeintartalommal.

Szemes kávé

Az olasz kávé egyedülálló karakterével, a bögrénkben megjelenő kifinomult aromájával belopja magát a legválogatósabb kávéimádók szívébe is. De mi van, ha a koffein nem válik be? A szemes kávé koffeinmentes változata lehet a megoldás.

A kávé, amely évezredek óta hódítja a világot, egyszerű növényből indulva vált az életünk szerves részévé. Az olaszok kávészeretete világhírű, és az ő kezük munkáját dicséri a szemes kávé utolérhetetlen minősége. Az olasz kávé, amelynek minden szemét gondosan válogatnak és pörkölnek, lenyűgöző ízvilágától garantáltan elakad a lélegzetünk.

Azonban nem mindannyiunknak fekszik a koffein. Szerencsére a modern technológiának és a kávéipar fejlődésének köszönhetően ma már létezik a szemes kávé koffeinmentes változata is. A folyamat során a szemekből kíméletesen, de hatékonyan távolítják el a koffeint, miközben megőrzik azok eredeti ízét és aromáját.

A koffeinmentes változat tehát tökéletes alternatíva azok számára, akik valamiért ódzkodnak a koffeintől, de nem szeretnének lemondani a kávé élvezetéről. Az ízélmény garantált, hiszen a gondos pörkölésnek köszönhetően minden kortyban ott van az eredeti olasz kávé zamatossága.

Felejtsük el tehát az előítéleteinket! A szemes kávé koffeinmentes változata nem csak alternatíva, hanem egy új világ, amelyben minden eddiginél gazdagabb ízpalettával találkozhatunk. Bárhol is legyünk a világban, egy csésze olasz kávé mindig segít megőrizni a nyugalmunkat és felfrissíteni az elménket. Fedezzük fel tehát együtt ezt a csodálatos ízvilágot!

A kávékeverék elérhető; szemes kávé, őrölt kávé, E.S.E. Pod kávépárna, és kávékapszula kivitelben is, legyen az Nespresso kompatibilis kapszula, Dolce Gusto kompatibilis kapszula, vagy Lavazza Espresso Point kompatibilis kapszula.

A szemes kávé rajongói számára nincs is finomabb élmény annál, mint amikor frissen őrölt kávébabból készül a reggeli feketéjük. De vajon mi teszi ennyire különlegessé a szemes kávét, és hogyan juthatunk el a tökéletes élvezetig?

A kávé ízélménye és minősége rengeteg tényezőn múlik. Az egyik legfontosabb a kávébab eredete és fajtája, hiszen a világ különböző részeiről származó babok eltérő karakterrel és ízvilággal rendelkeznek. A legismertebb és legelterjedtebb fajta az Arabica, mely gyengéd, komplex ízvilágú, míg a Robusta kesernyésebb és intenzívebb aromájú.

A kávé pörkölése során alakulnak ki az íz-, illat-, és zamatanyagok, amelyek meghatározzák a végső ital karakterét. A pörkölési folyamat során a babokban lévő cukrok karamellizálódnak, a fehérjék lebomlanak, és a zsírok oxidálódnak, ami az íz és aroma sokszínűségét eredményezi. A világosabb pörkölésű kávék gyümölcsösebb, savanykásabb ízvilágúak, míg a sötét pörkölésűek keserűbbek, testesebbek és krémesebbek.

A frissen őrölt szemes kávéban az összes íz-, illat- és zamatanyag tökéletesen megőrződik, ami a csészénkben is megtalálható lesz. Az őrlési fok is befolyásolja az ízélményt, hiszen a finomra őrölt kávé erőteljesebb és koncentráltabb lesz, míg a durvábbra őrölt kávéhoz több víz jut, így az ital kevésbé intenzív.

A kávé elkészítése során az eszközök és a módszer is meghatározzák az élvezeti értéket. A frissen őrölt kávét érdemes azonnal felhasználni, hogy az ízek ne veszítsenek intenzitásukból. A legnépszerűbb elkészítési módszerek közé tartozik az espresso gép, a kotyogós, a french press és a filteres kávéfőző.

Összefoglalva, a szemes kávé iránti szenvedély több mint indokolt, hiszen a frissen pörkölt és őrölt kávébabból készült italban az ízek, illatok és zamatok egy igazi ízorgia formájában tárulnak elénk. A tökéletes kávé élmény elérése nem csupán a babok minőségén, a pörkölésen és az őrlésen múlik, hanem az elkészítés módján és a hozzáértésen is.

Összefoglalva elmondható, hogy az olasz kávé varázsa a szemes kávéban rejlik, melynek köszönhetően gazdag és karakteres ízvilágú italt élvezhetünk. A frissen őrölt babok a legtökéletesebb kávézási élményt nyújtják, melyet otthonunkban is könnyedén megvalósíthatunk. Ha szeretnénk igazi olasz kávét kóstolni, érdemes a szemes kávéra voksolni, és saját ízlésünk szerint készíteni el a tökéletes espresso-t vagy cappuccino-t.

A koffeinmentes kávé napjainkban egyre népszerűbb választás a kávérajongók körében, hiszen lehetővé teszi számukra, hogy élvezzék a kávé ízét és aromáját anélkül, hogy a koffein kellemetlen mellékhatásaitól kellene tartaniuk. De vajon mikor jelent meg először a piacon a koffeinmentes változat, és hogyan készül pontosan? Ebben a cikkben erre a kérdésre keressük a választ.

A koffeinmentes kávé története egészen 1903-ig nyúlik vissza, amikor egy német tudós, Ludwig Roselius véletlenül felfedezte, hogy a kávészemek koffeintartalma csökkenthető, ha egy bizonyos eljárással kezelik őket. Az ő nevéhez fűződik az első, ténylegesen koffeinmentes kávé létrehozása, amelyet 1905-ben kezdtek el forgalmazni "Sanka" márkanéven. Azóta számos módszer született a kávészemek koffeinmentesítésére, melyek közül a legismertebbek a víz, a szén-dioxid és a különböző oldószerek alkalmazása.

A koffeinmentes kávé készítése során a legfontosabb cél a kávészemek koffeintartalmának csökkentése anélkül, hogy a termék ízét vagy aromáját negatívan befolyásolnák. A legelterjedtebb módszer a víz alapú eljárás, amelynek során a szemeket forró vízben áztatják, majd egy szűrő segítségével eltávolítják a koffeint. Ezután a kávészemeket visszaszárítják és pörkölésre kerülnek. Másik elterjedt módszer a szuperkritikus szén-dioxid eljárás, mely során magas nyomáson és hőmérsékleten alkalmazott szén-dioxid oldja ki a koffeint a szemekből. Az oldószeres eljárások, mint például az etil-acetát vagy a metilén-klorid alkalmazása, manapság már kevésbé gyakori, mivel ezek az anyagok potenciálisan károsak lehetnek az emberi szervezetre.

Bár a koffeinmentes kávé íze és aroma szempontjából általában közel áll az eredeti változathoz, a pörkölési és kezelési folyamatok miatt némi eltérés érezhető. Azonban a technológia fejlődésével és a finomított eljárásokkal a különbség egyre csökken, így a koffeinmentes kávé egyre több ember számára jelent vonzó alternatívát.

Összefoglalva, a koffeinmentes kávé több mint egy évszázados történelemmel rendelkezik, és napjainkban egyre tökéletesebb módszerek állnak rendelkezésre a kávé koffeinmentesítésére. A különböző eljárásoknak köszönhetően ma már élvezhetjük a koffein nélküli ízeket és aromákat anélkül, hogy le kellene mondani a kávé szeretetéről és az ahhoz kapcsolódó rituálékról.

A koffeinmentes kávé elérhető; szemes kávé, őrölt kávé, E.S.E. Pod kávépárna, és kávékapszula kivitelben is, legyen az Nespresso kompatibilis kapszula, Dolce Gusto kompatibilis kapszula, vagy Lavazza Espresso Point kompatibilis kapszula.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.